Avoin varhaiskasvatus

Perustietoa avoimesta varhaiskasvatuksesta

Varhaiskasvatuksen järjestämä avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu kotona oleville lapsille (ei siis päivähoito-oikeutta käyttäville perheille). Toimintaan osallistuminen ei poista oikeutta kotihoidontukeen.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintakausi on 1.9.-31.5. Toimipisteet ovat suljettuina koulujen loma-aikoina (syys-, joulu-, hiihtoloma sekä mahdolliset muut koulujen lomapäivät).

Avoimeen varhaiskasvatukseen hakeudutaan ottamalla suoraan yhteyttä palvelua tarjoavaan yksikköön. 

Avointa varhaiskasvatuspalvelua on tarjolla
Kaarnatuvalla Metsäkylässä
Kallionkolossa Asuntilassa
Vihriälässä Soppeenmäessä
Kurun päiväkodissa on mahdollista osallistua päiväkotiryhmän mukana luontopainotteiseen toimintaan.


Toimintaan osallistuvilta lapsilta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy etukäteen kirjallisesti sovittujen käyntikertojen mukaan. Käyntikertojen määrä/kk voi vaihella kuukauden pituudesta johtuen. Vaihtelu ei vaikuta sopimuksen mukaisesti laskutettavan kuukausimaksun suuruuteen. Maksu peritään jälkikäteen.

Maksut:
1 kerho / viikko = 16 € / kk
2 kerhoa / viikko = 32 € / kk
3 kerhoa / viikko = 48 € / kk

Sopimukseen sisällytetään säännölliset viikottaiset käyntikerrat. Sopimus tehdään pääsääntöisesti neljäksi kalenterikuukaudeksi kerrallaan. Lapsiparkista peritään tilapäiskäyttäjiltä 4 €/kerta (alle 3 tuntia).

Toimintaan ei sisälly ruokailua, vaan lapsilla on omat eväät. Erikseen eri toimipisteiden ohjelmassa imoitettavasta ruokailumahdollisuudesta perheeltä veloitetaan aterian hinta 3,10 euroa.

Avoimen varhaiskasvatuksen palvelu on maksutonta niille perheille, joille vanhempien tulojen mukaan ei muodostuisi maksua myöskään koko- tai osapäivähoidossa.
Maksuttomuutta haetaan lähettämällä tulotiedot joko sähköisesti varhaiskasvatuksenasiakasmaksut@ylojarvi.fi tai sähköisen asioinnin kautta (nykyiset asiakkaat) tai myös postitse Ylöjärven varhaiskasvatus, Asiakasmaksut, Kuruntie 14, 33700 Ylöjärvi.


Avoimen varhaiskasvatuksen lomakkeet löytyvät sivulta Lomakkeet.

 


Sivu päivitetty 29.8.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi