Kaiharin, Mutalan ja Vahannan päiväkodit

Kaiharin päiväkoti

Viikarit, 1-3 vuotiaat, p.040 6582907
Vesselit, 4-6 vuotiaat, p. 050 3904634

Ryhmien ikärakenne voi vaihdella vuosittain. Kaiharissa ei ole esiopetusta, vaan kaikki esioppilaat ovat Mutalan päiväkodissa.

Toiminnasta

Päiväkotimme on kooltaan melko pieni, joten toimimme lasten kanssa paljon pienryhmissä. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sisaruksilla on mahdollisuus syödä aamupalaa samassa ryhmätilassa tai leikkiä iltapäivisin yhdessä. Lapset ja henkilökunta saattavat muistakin syistä siirtyä ryhmien välillä, joten toimimme paljon yhteisöllisesti. Meille on tärkeää luoda avoin, välitön ja mukava ilmapiiri niin lasten, vanhempien kuin henkilökunnankin välille. Päiväkoti toimii perhepäivähoidon varahoitopaikkana.

Henkilökuntamme on paljon läsnä pienten lasten arjen toiminnoissa. Kannustamme lapsia omatoimisuuteen mutta annamme jokaiselle aikaa myös henkilökohtaisesti. Pidämme tärkeänä hyviä kaveritaitoja ja harjoittelemme tunteiden ilmaisua pienissä ryhmissä. Ulkoilemme lasten kanssa aidatulla piha-alueellamme mutta teemme myös retkiä lähiluontoon.

Toimintaamme ohjaa Ylöjärven varhaiskasvatussuunnitelma. Lisäksi voit tutustua kiusaamisen ehkäisyn suunnitelmaan alla olevasta linkistä. Näihin suunnitelmiin voit tutustua päiväkodissa tai alla olevista tiedostoista.

Mutalan päiväkoti

Reippaat Puput, 3-5 vuotiaat, p. 050 3640520
Reilut Ketut, esikouluryhmä, p. 050 3904748
Onnelliset Oravat, esikouluryhmä, p. 040 1334802

Mutalan päiväkoti sijaitsee Mutalan koulun yhteydessä, n. 14 km Ylöjärven keskustasta Kuruun päin. Lähimetsä, järven ranta ja läheinen pelto tarjoavat loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja elämyksiin luonnon keskellä.

Aamuisin ennen aamupalaa päiväkotiin tulevat lapset ovat Pupujen ryhmätiloissa. Aamupalan jälkeen Oravat kokoontuvat omassa esikoulutilassa. Kettujen esikoulu alkaa päivittäin klo 10.00. Iltapäivisin päiväkodin henkilökunta toimii kaikkien lasten kanssa.

Pyrimme huomioimaan jokaisen lapsen yksilönä tarjoten esiopetusta ja varhaiskasvatusta mukavassa ja lasta sekä vanhempia kunnioittavassa ilmapiirissä. Monipuolinen leikki ja toimiminen pienryhmissä ovat asioita, joita haluamme kehittää ja jotka ovat tärkeä osa päivittäistä toimintaamme.

Teemme sujuvasti yhteistyötä Mutalan koulun kanssa. Ruokailemme koulun ruokasalissa, käytämme vuorollamme koulun liikuntasalia ja talvella hiihdämme ja luistelemme koululaisten kanssa pellon laduilla ja pihan kiekkokaukalossa. Kutsumme myös puolin ja toisin lapsia esim. teatteriesityksiin. Kummitoimintamme on myös yksi yhteistyömuodoista ja näin tuleva opettaja tulee tutuksi jo eskarivuonna ja siirtyminen koulun puolelle on siten huomattavasti helpompaa.

Vahannan päiväkoti

Sopivankokoiset, 3-5 vuotiaat, p. 040 1334826                                                                                                     Varsat, esikoululaiset, p. 050 3904699

 

 

 

Kiusaamisen ehkäisyn ja puuttumisen suunnitelma


Sivu päivitetty 19.11.2014

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi