Tintit, Sirkut ja Peipot

Tintit, Sirkut ja Peipot ovat työparitoiminnan periaattein toimivat 3-5-vuotiaiden lasten pienryhmät. Ryhmien toiminnoista vastaavat aamupäivisin pienryhmän omat aikuiset eli työpari lastentarhanopettaja ja lähihoitaja. Iltapäivisin lapset jakaantuvat leikkialueille leikkimään.

Tinttien kanssa työskentelevät lastentarhanopettaja Johanna ja lähihoitaja Hanna. Sirkkujen omat aikuiset ovat lastentarhanopettaja Katja ja lähihoitaja Satu sekä Peippojen lastentarhanopettaja Sari ja lähihoitaja Riitta. Tintit toimivat (eteinen, ruokailu, lepohetki) pääsääntöisesti Sorasten ja Peipot Kivisten ryhmätiloissa. Sirkut ovat jakautuneet puoliksi molempiin ryhmätiloihin.

Kivisten ja Sorasten tiimi suunnittelee yhdessä toiminnan sisältöjä, mutta kukin työpari toteuttaa niitä eri keinoin oman pienryhmänsä lähtökohdat huomioiden. Toimintamme on monipuolista ja siihen kuuluu muun muassa kädentaitoja, liikuntaa, musiikkia, matematiikka, retkiä sekä pöytäteatteria.

Myös leikki on oleellinen osa toimintaamme. Ryhmässämme käytämme leikkialueita, jolloin lapsi merkitsee leikkialuekarttaan, mihin leikkiin hän suunnittelee menevänsä. Leikkialueet mahdollistavat lapsen leikin omaehtoisen suunnittelun. Leikkialueiden avulla lapsi oppii myös pitkäjänteisyyttä sekä leikin pitkäkestoisuutta.

Viskaritoiminta:

Kokoonnumme viskareiden eli 5-vuotiaiden kanssa kerran viikossa. Viskarissa harjoittelemme muun muassa matemaattisia ja kielellisiä taitoja. Myös 3-4-vuotiaat kokoontuvat omiin pienryhmiinsä viskaripäivinä.Sivu päivitetty 3.10.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi