Palotornin päiväkoti

Päiväkotimme sijaitsee ainutlaatuisessa pihapiirissä Ylöjärven paloaseman takana. Palotornin päiväkoti aloitti toimintansa uusissa, paloasemalta remontoiduissa tiloissa 1.3.2009.

Keskeinen sijaintimme mahdollistaa lähiympäristön monipuolisen käytön. Suosittuja retki- ja liikuntapaikkoja ympäri vuoden ovat läheiset leikkipuistot, urheilukentät, metsät ja rannat.

Toiminta-aika ja ryhmät

Päiväkotimme on auki arkisin kello 6.00-17. Aamuisin kokoonnumme Kipinöiden ryhmään, josta siirrymme noin kello 8 aamupalalle ja päivän puuhiin omiin ryhmiin.

Henkilökuntaamme kuuluvat päiväkodinjohtaja, kolme lastentarhanopettajaa, viisi lähihoitajaa sekä yhdistelmätyöntekijä.

Päiväkodissamme toimii kolme lapsiryhmää:

  • Kipinät, alle 3 -vuotiaat, p. 050 437 1373
  • Tuliketut, 1-4-vuotiaat, p. 050 566 1308
  • Lohikäärmeet, 4-6-vuotiaat, p. 050 390 4731

Toiminnassamme painottuu

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt...

Voit itsesi löytää nuotion äärestä, kalliokiipeilystä tai lähimetsiköstä. Retkeilemme säännöllisesti.

Liikkuvat lapset eivät sammaloidu

Tarjoamme liikunnan riemuja nassikkapainista satujumppaan. Ohjattua liikuntaa on pienryhmissä 3-6-vuotiaille viikoittain. Liikuntavälineitä päiväkodissa on runsaasti ja ne ovat lasten käytössä myös vapaan leikin aikana.

Leikki on lasten työtä

Annamme lapsille tilaisuuden luovaan ja omaehtoiseen leikkimiseen. Leikkiin on varattu aikaa joka päivä. Lasten osallisuus on lähtökohta varhaiskasvatukselle Palotornin päiväkodissa. Toimintaa suunnitellaan niin että lasten ääni ja kiinnostusten kohteet ovat avainasemassa arjen oppimisessa.

Tuttua ja turvallista

Henkilökuntana olemme aidosti läsnä lasten päivittäisissä touhuissa. Avoimella ja luottamuksellisella perheiden ja henkilökunnan yhteistyöllä pyrimme toteuttamaan lämminhenkistä, turvallista ja monipuolista kasvatusta. Kasvatuskumppanuus päiväkodin ja perheiden välillä toteutuu yhteisten kasvatuskeskustelujen, vanhempainiltojen, erilaisten tempausten ja jokapäiväisen kohtaamisen muodossa.

Palotornin päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-18


Sivu päivitetty 19.6.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi