Salorinteen päiväkoti

Päiväkoti sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Siivikkalan kaupunginosassa. Pihaa ympäröi luonnonmetsä ja lähellä on Ilmarinjärvi. Päiväkodissa toimii tällä hetkellä kolme lapsiryhmää. Lisäksi Salorinteen alaisuudessa toimii Siivikkalan, Soppeenmäen ja Vuorentaustan perhepäivähoito. Päiväkodissamme ja perhepäivähoidossa on käytössä mobiiliseurantajärjestelmä Päikky.

Salorinteen päiväkoti

Ryhmien yhteystiedot:

Kanervat 1-3-vuotiaat, p. 050 390 4680
Kielot 3-5-vuotiaat, p. 050 390 4681
Karpalot 3-5-vuotiaat, p. 050 321 6233

Päiväkoti on avoinna arkisin klo 6.30-17

Lapsiryhmät muodostetaan jokaisen toimintakauden alussa lapsimäärän ja ikäjakauman mukaan. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta vastaa lasten varhaiskasvatuksesta.

Salorinteen päiväkoti tarjoaa lapsille innostavan ja turvallisen leikki- ja oppimisympäristön. Haluamme erityisesti tukea itsetunnon kehitystä, kehittää empaattista ajattelua sekä tukea omien mielipiteiden ilmaisua.

Toimintamme on kokonaisvaltaista ryhmä- ja pienryhmätoimintaa. Toimintatapojamme ovat mm. monipuolinen leikki, liikunta, lorut, keskustelut, pelit, kädentaidot, luova ilmaisu, retket ja juhlat.

Toiminta pohjautuu varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Päiväkodin henkilökunnan ja lasten vanhempien välinen avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutus on meille tärkeää. Yhteistyömuotoina ovat kasvatuskeskustelut, vanhempainillat sekä yhteiset tapahtumat ja juhlat.

Yhteistyötä teemme monien eri tahojen kuten toisten päiväkotien, alueen lastenneuvolan, lähikoulun, seurakunnan, kiertävän varhaiskasvatuksen erityisopettajan sekä alueellisen sosiaali- ja perhekeskuspalvelujen kanssa.

Yhdessä luomme hyvän oppimisympäristön lasten kasvaa ja kehittyä

Lasten kertomaa:

”Kaikki tädit on mukavia”

”Ruoka on aina herkkua.”

”On mukavaa mennä Salorinteen metsään metsäretkelle ja rakentaa majoja sekä syödä eväitä.”

”Leikkiminen ja jumppahetket on kivoja.”

”Satuhetket on parasta.”

Tervetuloa Salorinteen päiväkotiin!
 

Perhepäivähoito

Siivikkalassa, Soppeenmäessa ja Vuorentaustassa

Perhepäivähoito on hyvä varhaiskasvatuksen vaihtoehto perheen pienimmille ensimmäiseksi hoitopaikaksi.

Kodinomainen ympäristö ja pieni ryhmäkoko mahdollistavat lapsen yksilöllisen hoidon, huomioimisen kiireettömästi ja lapsilähtöisesti. Aikaa varataan leikkiin, ulkoiluun, ruokailuun ja lepohetkeen.

Perhepäivähoitajan ryhmäkoko on maksimissaan neljä 1-5-vuotiasta lasta. Perhepäivähoitaja hoitaa lapsia omassa kodissaan ja valmistaa lapsille tarjottavat ateriat, joita on aamupala, lounas ja välipala. Ateriat ovat ravintosuositusten mukaisia monipuolisia ja terveellisiä, lasten ikä huomioon ottaen.

Perhepäivähoito on tavoitteelista varhasikasvatusta, jossa lapsen kasvua ja kehitystä tuetaan yksilöllisesti. Ylöjärven perhepäivähoitajat noudattavat toiminnassaan Ylöjärven varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Lisää tietoa perhepäivähoidosta löytyy Ylöjärven varhaiskasvatuksen sivuilta.

Siivikkalan, Soppenmäen ja Vuorentaustan tiedustelut

päiväkodin johtaja,
Merja Mäkitalo
p. 050 3633154
merja.makitalo@ylojarvi.fi

 


Sivu päivitetty 22.2.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi