Hyppää sisältöön

Aikuisten hyvinvointi

Miten sinä voit? Lapsiperheen arjessa on välillä hyvä pysähtyä miettimään omaa hyvinvointia.

Ylöjärven kaupungin hyvinvointia arkeen -sivustolta löydät tietoa ja tukea hyvinvointisi tarkasteluun ja vahvistamiseen. Pääpaino on työikäisten aikuisten elintapaohjauksessa ja maksuttomissa palveluissa, mutta arkiset vinkit sopivat moneen erilaiseen tilanteeseen.

Tässä osiossa keskitytään perheen aikuisten hyvinvointiin, parisuhteeseen ja vanhemmuuteen. Lisäksi osio sisältää tietoa lapsettomuudesta. Kun perheessä yksilöt voivat hyvin - voi perhekin hyvin!

Älä jää yksin

Joskus ulkopuolinen tuki voi olla hyödyksi, kun hyvinvointi-asiat mietityttävät. Ota huolesi puheeksi perhettänne lähinnä olevan työntekijän kanssa.

Työntekijä voi olla perhetyöntekijä, neuvolan, kouluterveydenhuollon tai terveysaseman työntekijä, joka auttaa ensiselvittelyssä ja ohjaa tarvittaessa muun avun piiriin.  

Kun huoli on suuri, apua on tarjolla terveysasemilla ja Pirkanmaan yhteisessä päivystysapu 116117-puhelinpalvelussa. Hätätilanteissa soita 112. Kiireellinen hoito Ylöjärvellä. 

Ylöjärveläisten käytössä on myös maksuton Omaolo-palvelu, jossa voit tehdä erilaisia oirearvioita, terveystarkastuksen tai aloittaa hyvinvointivalmennuksen. Suosittelemme tutustumaan palveluun.

Pyydä apua

Neliö jonka sisässä teksti pyydä apua

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi.

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi. Sosiaali- tai terveyspalveluiden ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse 1-3 arkipäivän kuluessa. 

Soita Nopeaan perheohjaukseen p. 044 431 4325 (arkipäivisin), kun kaipaat tukea nopeasti ja ennaltaehkäisevästi erilaisiin perheiden pulmatilanteisiin.  

Poikkea paikan päällä Perhekioskilla, Elon kauppakeskuksessa. Kioskilla saatavilla perheohjaajan keskustelutukea perheiden pulmatilanteisiin. Katso Perhekioskin viikko-ohjelma.

Chattaa vanhempien En jaksa -sivustolla tai tutustu palvelusta löytyviin tarinoihin oman arjen tueksi.

Päivitetty: 26.8.2022