Hyppää sisältöön

Lapset ja nuoret

Ylöjärven sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue, www.pirha.fi.


Lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys on jatkuva, kokonaisvaltainen tapahtuma, johon vaikuttavat monet seikat.

Lapset ja nuoret -osiosta löydät tietoa ja tukea lapsuuteen ja nuoruuteen liittyen, eri ikävuosien mukaan. Osiosta löydät lisäksi palveluja, jotka tukevat lasten ja nuorten arkea.

Lasten ja nuorten hyvinvointi rakentuu rutiineista ja avoimesta vuorovaikutuksesta. Tuttu päivärakenne tekee arjesta sujuvampaa ja luo turvallisuuden tunnetta koko perheelle. Perheiden arki -osiosta löydät tietoa koko perheen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Lasten kasvaessa ja itsenäistyessä perheissä voi tulla eteen pulmia ja haastavia tilanteita. Tilanteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, apua kannattaa pyytää matalalla kynnyksellä. Lisäksi Omaolo-palvelusta löydät esimerkiksi erilaisia hyvinvointivalmennuksia, jotka voivat auttaa ja tukea arjessa. Valmennuskokonaisuudet ovat maksuttomia.

Lapsen syntyessä ja kasvaessa perheellä on oikeus hakea Kelan maksamia etuuksia. Katso videolta lisätietoa.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Video. Kela: Kela opastaa: Mitä tukia lapsiperheelle. Lisätietoa Kelakanavalta.

Pyydä apua

Terveyskylä on avoin sivusto, joka tarjoaa tietoa ja tukea kaikille kansalaisille eri teemojen ympärille rakennettujen virtuaalisten talojen avulla. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös erilaiset oirenavigaattorit. Palvelut ovat maksuttomia.
Tutustu Terveyskylään

omaolo

Sähköisestä Omaolo-palvelusta löytyy tukea terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden.
Tutustu Omaolo-palveluun

Tukea

enjaksa

Ylöjärven En jaksa.fi -sivustolta löytyy erilaisia tarinoita oman arjen tarkastelun tueksi. Lisäksi erikseen sovittuina ajankohtina palvelevassa chatissa on mahdollista keskustella nimettömästi arjen huolista.
Tutustu En jaksa -palveluun 

Toimintaa

lahella

Ylöjärven alueen hyvinvointia ja terveyttä edistäviin järjestöihin ja yhdistyksiin pääsee tutustumaan Lähellä.fi -sivustolla tai ottamalla yhteyttä Lähellä-keskukseen, p. 050 323 3773.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille.
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 2.1.2023