Hyppää sisältöön

Lapset ja nuoret

Lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys on jatkuva, kokonaisvaltainen tapahtuma, johon vaikuttavat monet seikat.

Lapset ja nuoret -osiosta löydät tietoa ja tukea lapsuuteen ja nuoruuteen liittyen, eri ikävuosien mukaan. Osiosta löydät lisäksi palveluja, jotka tukevat lasten ja nuorten arkea.

Lasten ja nuorten hyvinvointi rakentuu rutiineista ja avoimesta vuorovaikutuksesta. Tuttu päivärakenne tekee arjesta sujuvampaa ja luo turvallisuuden tunnetta koko perheelle. Perheiden arki -osiosta löydät tietoa koko perheen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Lasten kasvaessa ja itsenäistyessä perheissä voi tulla eteen pulmia ja haastavia tilanteita. Tilanteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, apua kannattaa pyytää matalalla kynnyksellä. Lisäksi Omaolo-palvelusta löydät esimerkiksi erilaisia hyvinvointivalmennuksia, jotka voivat auttaa ja tukea arjessa. Valmennuskokonaisuudet ovat maksuttomia.

Lapsen syntyessä ja kasvaessa perheellä on oikeus hakea Kelan maksamia etuuksia. Katso videolta lisätietoa.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Video. Kela: Kela opastaa: Mitä tukia lapsiperheelle. Lisätietoa Kelakanavalta.

Pyydä apua

Neliö jonka sisässä teksti pyydä apua

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi.

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi. Sosiaali- tai terveyspalveluiden ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse 1-3 arkipäivän kuluessa. 

Soita Nopeaan perheohjaukseen p. 044 431 4325 (arkipäivisin), kun kaipaat tukea nopeasti ja ennaltaehkäisevästi erilaisiin perheiden pulmatilanteisiin.  

Poikkea paikan päällä Perhekioskilla, Elon kauppakeskuksessa. Kioskilla saatavilla perheohjaajan keskustelutukea perheiden pulmatilanteisiin. Katso Perhekioskin viikko-ohjelma.

Chattaa aikuisten  En jaksa.fi -sivustolla tai nuorten Normaali -sivustolla. Chatissa mahdollisuus keskustella arjen huolista ammattilaisen kanssa sovittuina ajankohtina. Tarjolla myös erilaisia tarinoita oman arjen tarkastelun tueksi.

Päivitetty: 9.6.2022