Hyppää sisältöön

Perheiden arki

Ylöjärven sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue, www.pirha.fi.


Lapsiperheissä arki vie välillä mukanaan ja toisinaan on hyvä pysähtyä miettimään miltä perheen arki tuntuu.

Arjen hyvinvointi koostuu usein rutiineista ja avoimesta vuorovaikutuksesta. Rutiinit muodostuvat usein riittävän säännöllisestä ruokailusta, nukkumaanmenoajoista, päivähoidosta, koulun käymisestä ja työssä käymisestä. Tuttu päivärakenne tekee arjesta sujuvampaa ja luo turvallisuuden tunnetta lapsille ja aikuisille. 

Perheiden arki -sivustolta löydät tietoa ja tukea koko perheen hyvinvoinnin tarkasteluun ja vahvistamiseen. Sivusto jakautuu erilaisiin hyvinvoinnin teemoihin. Pääpaino on perheiden elintapaohjauksessa ja maksuttomissa palveluissa.

Suosittelemme tutustumaan myös Hyvinvointia arkeen -sivustoon, joka kokoaa yhteen arkisia vinkkejä perheen arkea lähellä olevien aikuisten, kuten vanhempien, kummien ja isovanhempien hyvinvoinnista huolehtimiseen. 

Tietoa ja tukea

Terveyskylä on avoin sivusto, joka tarjoaa tietoa ja tukea kaikille kansalaisille eri teemojen ympärille rakennettujen virtuaalisten talojen avulla. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös erilaiset oirenavigaattorit. Palvelut ovat maksuttomia.
Tutustu Terveyskylään

omaolo

Sähköisestä Omaolo-palvelusta löytyy tukea terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden.
Tutustu Omaolo-palveluun

Tukea

enjaksa

Ylöjärven En jaksa.fi -sivustolta löytyy erilaisia tarinoita oman arjen tarkastelun tueksi. Lisäksi erikseen sovittuina ajankohtina palvelevassa chatissa on mahdollista keskustella nimettömästi arjen huolista.
Tutustu En jaksa -palveluun 

Toimintaa

lahella

Ylöjärven alueen hyvinvointia ja terveyttä edistäviin järjestöihin ja yhdistyksiin pääsee tutustumaan Lähellä.fi -sivustolla tai ottamalla yhteyttä Lähellä-keskukseen, p. 050 323 3773.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille.
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 2.1.2023