Hyppää sisältöön

Perheiden arki

Lapsiperheissä arki vie välillä mukanaan ja toisinaan on hyvä pysähtyä miettimään miltä perheen arki tuntuu.

Arjen hyvinvointi koostuu usein rutiineista ja avoimesta vuorovaikutuksesta. Rutiinit muodostuvat usein riittävän säännöllisestä ruokailusta, nukkumaanmenoajoista, päivähoidosta, koulun käymisestä ja työssä käymisestä. Tuttu päivärakenne tekee arjesta sujuvampaa ja luo turvallisuuden tunnetta lapsille ja aikuisille. 

Perheiden arki -sivustolta löydät tietoa ja tukea koko perheen hyvinvoinnin tarkasteluun ja vahvistamiseen. Sivusto jakautuu erilaisiin hyvinvoinnin teemoihin. Pääpaino on perheiden elintapaohjauksessa ja maksuttomissa palveluissa.

Suosittelemme tutustumaan myös Hyvinvointia arkeen -sivustoon, joka kokoaa yhteen arkisia vinkkejä perheen arkea lähellä olevien aikuisten, kuten vanhempien, kummien ja isovanhempien hyvinvoinnista huolehtimiseen. 

Pyydä apua

Neliö jonka sisässä teksti pyydä apua

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi.

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi. Sosiaali- tai terveyspalveluiden ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse 1-3 arkipäivän kuluessa. 

Soita Nopeaan perheohjaukseen p. 044 431 4325 (arkipäivisin), kun kaipaat tukea nopeasti ja ennaltaehkäisevästi erilaisiin perheiden pulmatilanteisiin.  

Poikkea paikan päällä Perhekioskilla, Elon kauppakeskuksessa. Kioskilla saatavilla perheohjaajan keskustelutukea perheiden pulmatilanteisiin. Katso Perhekioskin viikko-ohjelma.

Chattaa aikuisten  En jaksa.fi -sivustolla tai nuorten Normaali -sivustolla. Chatissa mahdollisuus keskustella arjen huolista ammattilaisen kanssa sovittuina ajankohtina. Tarjolla myös erilaisia tarinoita oman arjen tarkastelun tueksi.

Päivitetty: 12.5.2022