Hyppää sisältöön

Toimeliaisuus ja liikkuminen

Mikä tahansa toimeliaisuus edistää hyvinvointia ja lisää perheen yhteenkuuluvuutta.

Tekemisten ja toimintojen ei tarvitse olla mitään suurta, vaan niitä voivat olla jo arjen perusasiat kuten siivoaminen, pihatyöt, puistossa käyminen ja leikkiminen. Arjen rutiinit luovat rytmiä arkeen ja tuovat mielihyvää lähes huomaamatta.

Olemme liikkujina erilaisia, toinen kiipeilee rohkeasti ja toinen lähtee mukaan harkitsevaisemmin. Jokainen on hyvä liikkuja ja kannustava ilmapiiri lisää liikunnan iloa. Papunetin verkkosivulta löydät kuvavinkkejä arjen toimeliaisuuden toteuttamiseen.

Säännöllinen liikunta antaa hyvää oloa, elämän iloa sekä jaksamista arkeen. Lisäksi liikunta edistää terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti sekä parantaa kuntoa. Liikkuminen kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaksi, jotta sitä tulee tehtyä säännöllisesti. Liikunnallista elämäntapaa kannattaa opettaa ja välittää lapselle ja nuorelle jo perheen arjessa. 

Omaolon liikuntaohjelma terveysliikkujille-hyvinvointivalmennus on ylöjärveläisten käytössä, jos kaipaat tukea terveyttä edistävän liikkumisen lisäämiseen. Valmennus on maksuton.

Liikuntasuositukset

Vähäinenkin liikkuminen on hyödyksi. Liikuntaa suositellaan harrastettavaksi vähintään 1h päivässä ja sen voi jakaa pienempiin hetkiin päivän aikana. Liikkumisen olisi hyvä olla monipuolista, jolloin erilaiset taidot kehittyvät ja vahvistuvat. 

Kuva UKK-instituutti: Lasten ja nuorten liikuntasuositus. Lisätietoja UKK instituutin sivulla.

Ylöjärvellä on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia liikkumiseen koko perheelle!

Liikuntapalvelut järjestävät eri ikäisille liikuntaryhmiä. Tarjolla on mm. taaperotemppua, perhesporttista ja nuorten kuntosaliharjoittelua. Lisäksi alle kouluikäisten ja alakouluikäisten uimataidottomien lasten on mahdollista osallista uimakouluun. Tutustu lasten, nuorten ja perheiden liikuntamahdollisuuksiin

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keino edistää asiakkaan hyvinvointia. Se on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville, kaikenikäisille ylöjärveläisille - myös lapsille ja perheille. Tutustu liikuntaneuvonnan palveluihin

Ylöjärven kaupunki tarjoaa myös soveltavan liikunnan mahdollisuuksia. Soveltavaa liikuntaa on tarjolla niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Soveltava liikunta on tarkoitettu henkilöille, joilla on esimerkiksi liikuntarajoitteita ja siksi tarvitsee erityistä tukea liikuntaryhmässä. Soveltavan liikunnan kautta löytyy myös liikuntaneuvontaa ja ohjausta liikkumisen pariin. Tutustu soveltavan liikkumisen mahdollisuuksiin

Ylöjärven kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallissa. Tutustu malliin. 

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi.

Klikkaa Pyydä apua -nappia ja kerro huolesi. Sosiaali- tai terveyspalveluiden ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse 1-3 arkipäivän kuluessa. 

Soita Nopeaan perheohjaukseen p. 044 431 4325 (arkipäivisin), kun kaipaat tukea nopeasti ja ennaltaehkäisevästi erilaisiin perheiden pulmatilanteisiin.  

Poikkea paikan päällä Perhekioskilla, Elon kauppakeskuksessa. Kioskilla saatavilla perheohjaajan keskustelutukea perheiden pulmatilanteisiin. Katso Perhekioskin viikko-ohjelma.

Chattaa vanhempien En jaksa-sivustolla tai tutustu palvelusta löytyviin tarinoihin oman arjen tueksi.

Ylöjärven lapsiperheiden ja nuorten palvelut

lapsi, ilmapallo

Ylöjärven kaupungin lapsiperheiden palveluihin pääset tutustumaan lapsiperheiden teemasivun kautta. Tutustu lapsiperheiden palveluihin.

kaksi nuorta

Ylöjärven kaupungin nuorten palveluihin pääset tutustumaan nuorten teemasivun kautta. Tutustu nuorten palveluihin.

Tukea ja apua verkosta

Neuvokas perhe (vinkkejä arkiliikkumiseen)

Leikkipankki (vinkkejä arjen toimeliaisuuteen)

Terve koululainen (tietoa kouluikäisen liikkumisesta)

Harrasta kotona (vinkkejä arjen toimeliaisuuteen)

Toimintaa

Omatoimiliikunta (vinkkejä omatoimiseen liikkumiseen)

Ylöjärven leikkikentät tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun. Lisäksi päiväkotien piha-alueita voi käyttää liikkumiseen iltaisin ja viikonloppuisin.

Ylöjärven seurakunnan lasten liikuntakerhot (kouluikäisille)

Järjestöt ja seurat Ylöjärvellä

Lähellä.fi (Pirkanmaalaisten järjestöjen ja ydistysten toimintaa). Voit ottaa myös yhteyttä Lähellä-keskukseen p. 050 323 3773.

Päivitetty: 1.7.2022