Hyppää sisältöön

Pirkanmaan maskisuositus laajenee kuudesluokkalaisiin

12.1.2021 17:30
Kategoria: Liikunta Kirjasto Nuoret Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sininen laatikko, jossa valkoisella teksti ylojarvi.fi/koronavirus

Alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi Pirkanmaata koskevia koronasuosituksia viikoittaisessa kokouksessaan tiistaina 12.1.2021. 

Ohjausryhmä laajensi maskisuositusta koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita (kuudesluokkalaisia ja vanhempia) siihen asti, kun Pirkanmaa on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Maskeja suositellaan käytettäviksi koulupäivän lisäksi myös koulukuljetuksissa, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti. 

Ylöjärven kaupunki tilaa peruskoululaisten maskit keskitetysti keskiviikkona 13.1. Maskien saavuttua ne jaetaan kouluille, jotka jakavat ne oppilaille kunkin koulupäivän alkaessa. Kertakäyttöisiä maskeja varataan 4 kpl / päivä / oppilas. Kangasmaskin voi saada terveydellisten syiden takia. Kouluissa jaettavat maskit on tarkoitettu käytettäväksi koulupäivän ja koulukuljetusten aikana. 

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi, että kirjastot lukusaleja lukuun ottamatta sekä museot voidaan avata maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen siten, että pysytään korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa. Lisäksi ohjausryhmä tarkensi, että uimahallit voidaan avata alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, eläkeikäisille (eläkeläiskortillisille) sekä kaiken ikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille erikseen määriteltyinä aikoina. 

Ylöjärven kaupunki tiedottaa kirjastojen ja uimahallin toiminnan muutoksista heti, kun käytännön järjestelyt ovat selvillä. 

Lasten ja nuorten sisäharrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa noudatetaan Pirkanmaalla toistaiseksi 10 henkilön kokoontumissuositusta. 

Aluehallintovirasto käsittelee Pirkanmaan kokoontumisrajoitusta kuluvalla viikolla (vk 2). 

Pirkanmaalla ei suositella penkkariajelujen järjestämistä, ja vanhojen tanssien sijaan suositellaan vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä, esimerkiksi vapputansseja. 

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa. 

Pirkanmaan koronasuositukset:
www.tays.fi/koronasuositukset
Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän tiedote 12.1.2021 

Ylöjärven kaupungin koronaohjeet ja -tiedotteet:
www.ylojarvi.fi/koronavirus