Hyppää sisältöön

Rokotukset

Koronarokotuksista tiedotetaan kootusti omalla sivulla: Koronarokotukset.

Influenssarokotukset

Kevätkaudella 2022 influenssarokotteen voi saada ilman ajanvarausta terveyskioskilla (katso terveyskioskin aukioloajat) tai ajanvarauksella omahoitajan vastaanotolla terveysasemalla (katso omahoitajien yhteystiedot). 

Influenssarokotteen voi saada myös koronarokotuksen yhteydessä Elon kauppakeskuksen koronarokotuspisteessä tai koronarokotuksen / muun vastaanottokäynnin yhteydessä terveysasemalla. 

Huom. Elon koronarokotuspisteessä ei anneta pelkkiä influenssarokotuksia.

Maksutta riskiryhmille, muille omalla kustannuksella

Kausi-influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä: 

Muille kuin em. kohderyhmiin kuuluville rokotus on maksullinen ja edellyttää, että rokote hankitaan itse etukäteen. 

HUOM. Lähipiiriin kuuluvien henkilöiden määritelmää on rajattu aiempiin vuosiin verrattuna. Lue tiedote: Lähipiirin määritelmää rajattu maksuttomissa influenssarokotuksissa.

Ylöjärveläiset saavat reseptin omakustanteiseen influenssarokotteeseen soittamalla oman piirin toimistoon pääterveysasemalle tai ottamalla yhteyden omahoitajaan (toimistojen ja omahoitajien yhteystiedot) tai asioimalla terveyskioskilla. Influenssarokotereseptin myöntää lääkäri ja sen saamiseen menee 1-5 arkipäivää. 

Influenssakaudella 2021-2022 rokotusohjelmassa tarjotaan pistettävää VaxigripTetra-rokotetta kaikille ikäryhmille ja FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2-6-vuotiaille. 

Suosittelemme maskin käyttöä rokotukseen tuleville (12 vuotta täyttäneille). 

Lisätietoja influenssarokotteesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla >>

Päivitetty: 10.1.2022