Hyppää sisältöön

Sähköiset terveyspalvelut

Ylöjärven kaupungin terveydenhuolto tarjoaa asiakkailleen useita sähköisiä asiointipalveluja.

eTerveyspalvelut

eTerveys on sähköisen asioinnin palvelu, jossa voi asioida ammattihenkilön kanssa omaan terveydenhoitoon liittyvissä asioissa. Viestitys tapahtuu suojatussa, tietoturvallisessa yhteydessä asiakkaan ja terveydenhuollon välillä.

Asiointi edellyttää erillistä suostumusta, jonka voi tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä, asioimalla oman palvelupiirin toimistossa tai täyttämällä verkossa käyttösopimuslomakkeen.

24h-asiointi (Klinik)

Terveyskeskuspalveluissa ja suun terveydenhuollossa on käytössä sähköinen asiointipalvelu. 24h-asiointipalvelussa voi arvioida hoidon tarvetta ja jättää yhteydenottopyynnön ympäri vuorokauden. Palvelu auttaa tunnistamaan kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet. Järjestelmä ei vaadi kirjautumista tai tunnusten luomista.

Hampaiden ja suun hoito

Suun terveydenhuollon sähköinen asiointi sekä tekstiviestipalvelu Ylöjärvellä

Potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti. Arkisto on osa valtakunnallista terveydenhuollon Kanta-tietojärjestelmää eli Kansallista terveysarkistoa.

Potilastiedon arkiston tietoja voivat käyttää ne terveydenhuollon palvelujen antajat, jotka ovat tallentaneet tietoja arkistoon. Tietojen luovuttaminen muille terveydenhuollon palvelujen antajille edellyttää potilaan antamaa suostumusta.

Kansalaiset voivat tarkastella Potilastiedon arkiston tietoja itse Omakanta-palvelussa.

Rokotustiedot siirtyvät Kantaan/OmaKantaan viiveellä 22.3.2021 alkaen. Taustalla on Ylöjärven terveydenhuollon potilastietojärjestelmän vaihtuminen 22.3. kello 7. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotustiedot siirtyvät Kanta-palveluihin takautuvasti huhtikuun puolivälissä ja sen jälkeen normaalisti. Pahoittelemme viivettä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle kaikki rokotustiedot välittyvät koko ajan ilman katkosta.

www.kanta.fi/omakanta

Sähköinen resepti

Sähköinen resepti eli eResepti on helppo ja turvallinen tapa hankkia lääkärin määräämät lääkkeet. Sähköinen resepti on osa valtakunnallista terveydenhuollon Kanta-tietojärjestelmää eli Kansallista terveysarkistoa.

Täysi-ikäinen voi katsella omia Reseptikeskuksessa olevia tietojaan Omakanta-palvelussa. 

www.kanta.fi/omakanta

Reseptien uusinnat Ylöjärven terveyskeskuksessa ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14. Itäinen palvelupiiri p. 03 565 28200 ja läntinen palvelupiiri p. 03 565 28300.

Turvallisesti

Huomioithan, että sähköpostilla tai suojaamattomalla verkkolomakkeella ei tule lähettää luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveystietoja tai henkilötietoja. Potilaan tietosuojan turvaamiseksi emme käytä suojaamatonta sähköpostia terveydellisten asioiden käsittelyssä.

Päivitetty: 22.3.2021