Hyppää sisältöön

Sähköiset terveyspalvelut

Ylöjärven kaupungin terveydenhuolto tarjoaa asiakkailleen useita sähköisiä asiointipalveluja.

eTerveyspalvelut

eTerveys on sähköisen asioinnin palvelu, jossa voi asioida ammattihenkilön kanssa omaan terveydenhoitoon liittyvissä asioissa. Viestitys tapahtuu suojatussa, tietoturvallisessa yhteydessä asiakkaan ja terveydenhuollon välillä. eTerveydessä voit mm. varata ajan koronarokotukseen. Lisätietoa koronarokotuksen varaamisesta.

Asiointi edellyttää erillistä suostumusta, jonka voi tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä, asioimalla oman palvelupiirin toimistossa tai täyttämällä verkossa käyttösopimuslomakkeen.

Omaolo.fi

Logo

Terveyskeskuspalveluissa on käytössä sähköinen asiointipalvelu, Omaolo. Ylöjärvi ottaa Omaolon käyttöön vaiheittain. Nyt palvelussa voi tehdä seuraavat oirearviot: korona, yleinen oirearvio, virtsatietulehdus, silmätulehdus, seksitauti, yskä, kurkkukipu tai nielun oire, hengitystieinfektio, korvakipu tai lukkoisuus, päänsärky, alaselkäkipu tai -vamma, närästys, ripuli ja peräaukon seudun oireet.

Omaolon oirearviot kertovat luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat myös tiedon, mihin ottaa tarvittaessa yhteyttä. Vaikka et kirjautuisi Omaoloon, saat perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueesi palveluihin. Voit tehdä oirearvion ympäri vuorokauden. Palvelu auttaa tunnistamaan kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet.

Ylöjärvellä voi varata ajan koronatestiin Omaolon oirearvion kautta.

Hampaiden ja suun hoito

Suun terveydenhuollon sähköinen asiointi sekä tekstiviestipalvelu Ylöjärvellä

Potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti. Arkisto on osa valtakunnallista terveydenhuollon Kanta-tietojärjestelmää eli Kansallista terveysarkistoa.

Potilastiedon arkiston tietoja voivat käyttää ne terveydenhuollon palvelujen antajat, jotka ovat tallentaneet tietoja arkistoon. Tietojen luovuttaminen muille terveydenhuollon palvelujen antajille edellyttää potilaan antamaa suostumusta.

Kansalaiset voivat tarkastella Potilastiedon arkiston tietoja itse Omakanta-palvelussa.

www.kanta.fi/omakanta

Sähköinen resepti

Sähköinen resepti eli eResepti on helppo ja turvallinen tapa hankkia lääkärin määräämät lääkkeet. Sähköinen resepti on osa valtakunnallista terveydenhuollon Kanta-tietojärjestelmää eli Kansallista terveysarkistoa.

Täysi-ikäinen voi katsella omia Reseptikeskuksessa olevia tietojaan Omakanta-palvelussa. 

www.kanta.fi/omakanta

Reseptien uusinnat Ylöjärven terveyskeskuksessa ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14. Itäinen palvelupiiri p. 03 565 28200 ja läntinen palvelupiiri p. 03 565 28300.

Turvallisesti

Huomioithan, että sähköpostilla tai suojaamattomalla verkkolomakkeella ei tule lähettää luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveystietoja tai henkilötietoja. Potilaan tietosuojan turvaamiseksi emme käytä suojaamatonta sähköpostia terveydellisten asioiden käsittelyssä.

Päivitetty: 19.5.2022