Hyppää sisältöön

Skeittipuisto sai asfalttipinnan, betonirakenteet valmistumassa

19.10.2021 15:00
Kategoria: Liikunta
Mies hioo koneella asfaltin pintaa.

Ylöjärven Elovainion skeittipuiston asfaltti- ja betonityöt alkavat olla valmiit. Puiston asfaltti on pinnoitettu ja hiottu. Betonirakenteet ovat työn alla ja ne valmistuvat marraskuussa. Valaistus valmistuu niin ikään aivan lähiaikoina. 

Puiston keskiosan komposiittirakenteet on toimitettu kaupungille ja ne asennetaan heti, kun se on mahdollista. Puiston viimeistely, esimerkiksi vihertyöt, tehdään ensi keväänä. 

Turvallisuus- ja vastuukysymysten vuoksi puisto voidaan avata käyttäjille vasta, kun se on täysin valmis, käytännössä seuraavalla ulkoskeittikaudella vuonna 2022. 

Skeittipuiston esityöt käynnistyivät keväällä 2020. Alueen maaperä on pehmeää ja sitä vakautettiin kesän 2021 alkuun asti. Hellekesä ja materiaalien toimitusvaikeudet siirsivät varsinaista rakentamista keskikesästä syksyyn. 

Skeittipuisto rakentuu Ylöjärven keskustaan Ulkoilijantielle Koulutuskeskus Valon naapuriin. Tämä valikoitui paikaksi toisaalta hyvän saavutettavuuden ja toisaalta asumiseen nähden rauhallisen sijainnin takia. 

Puiston pinta-ala on noin 1500 neliötä. Se on suunniteltu siten, että sen keskiosaa voidaan tarvittaessa muunnella. Skeittirakenteiden lisäksi alueelle tulee oleskelupaikkoja. Lajin harrastajat ovat osallistuneet puiston suunnitteluun. 

Rakentaminen tapahtuu osin kaupungin omana työnä ja osin erillisinä urakoina skeittirakenteisiin erikoistuneiden urakoitsijoiden voimin.


Kuvateksti: Asfaltin komposiittipinnoitteen hionta saatiin valmiiksi 14. lokakuuta. Pinnoitettu asfaltti kestää kovaa kulutusta.