Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Tapahtumat/Dokumenttielokuva ”Kaukokatseinen Mannerheim”
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Dokumenttielokuva ”Kaukokatseinen Mannerheim”

7.11.2023 klo 18:00-19:45

Vuonna 2022 valmistunut dokumenttielokuva ”Kaukokatseinen Mannerheim” tullaan esittämään Ylöjärven Kauraslammen koulun auditoriossa klo 18.00 alkaen. Yhteistyössä Ylöjärven Reservinaliupseerit ry, Pirkanmaan Lottaperinne ry, Vapaussodan Perinneliitto ry ja Ylöjärven kaupunki. Näytökseen mahtuu 230 henkilöä.

NÄYTÖS ON ILMAINEN ja tarkoitettu täysi-ikäisille.

Paikalla myös myyntipiste.

”Dokumenttielokuva ”Kaukokatseinen Mannerheim” keskittyy Carl Gustaf Emil Mannerheimin keskeisiin saavutuksiin sotilaana, diplomaattina ja valtiomiehenä. Uusimmat tutkimukset ovat tuoneet paljon mielenkiintoista tietoa hänen osuudestaan aikakautensa tapahtumiin. Mannerheimin hahmo kuuluu erottamattomasti kansamme vaikeimpiin ja samalla uljaimpiin vaiheisiin.

Venäjällä viettämänsä ajan ansiosta Mannerheim pystyi ennakoimaan myöhemmin sotien aikana venäläisten liikkeitä, sillä hän hahmotti, miten venäläinen ajattelee ja toimii kussakin tilanteessa. Valtionhoitajakautensa aikana Mannerheim loi ulkopolitiikkamme perustan suhteillaan länsivaltojen päättäjiin. Hän kehitti kolmea vapaaehtoisjärjestöä (Suojeluskunnat, MLL, SPR) ja niiden keskinäistä tehtävänjakoa suurella ymmärryksellä ja taidolla. Ilman näitä järjestöjä Suomi ei olisi selvinnyt tulevien vuosien koettelemuksista.

Mannerheimilla oli luontainen kyky herättää joukoissaan luottamusta selviytymiseen. Hän osasi sijoittaa ja tarvittaessa vaihtaa oikeat johtajat oikeille paikoille. Joukkoja siirrettiin aina sinne, missä niitä kipeimmin tarvittiin. Neuvostoliiton suurhyökkäys jatkosodan aikana ei yllättänyt Mannerheimia, vaan hän oli valmistanut puolustusta useita eri hyökkäysvaihtoehtoja silmällä pitäen. Mannerheim joutui valtavien sotilaallisten ongelmien lisäksi osallistumaan ratkaisevasti myös ulkopoliittisten kysymysten ratkaisuihin. Koko kansa poliitikkoja myöten tukeutui häneen.”

Tiedot

Päivämäärä:
7.11.2023
Aika:
18:00-19:45
Tapahtumaluokat:
,