Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Tapahtumat/J. S. Bachin Goldberg variaatiot, pianokonsertti, Hannu Alasaarela
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

J. S. Bachin Goldberg variaatiot, pianokonsertti, Hannu Alasaarela

29.10.2023 klo 16:00-17:20

Hannu Alasaarelan (s. 1994) polku pianotaiteilijaksi ei ollut aivan tavallinen. Hänen ensimmäiset vuotensa pianon ääressä kuluivat soitinta itsenäisesti tutkien ja improvisoiden. Omia pieniä sävellyksiäkin kertyi pöytälaatikkoon. Epätavallisella kasvualustalla oli oma vaikutuksensa, sillä myöhemmin hänen soittoaan on kiitelty siitä, että ”hänen soittonsa ei ole samanlaista kuin muiden, eikä se edusta mitään traditionaalista koulukuntaa” (YLE 31.8.2017).

Oulunsalon taidekoulusta ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut Alasaarela on saanut työlleen näkyvyyttä useissa pianokilpailuissa, kuten vuoden 2017 kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa, jossa hän edusti Suomea finaalissa ainoana eurooppalaisena pianistina. Hän on soittanut useiden suomalaisorkestereiden solistina sekä esiintynyt kamarimuusikkona ja sooloresitaalein Suomen tärkeimmillä musiikkijuhlilla ja festivaaleilla.

Keväällä 2023 Alba julkaisi Alasaarelan esikoislevyn Bachin Goldberg-muunnelmista. Levy on saanut mediassa erittäin myönteisen vastaanoton, muun muassa Helsingin Sanomat antoi sille viisi tähteä.

Tiedot

Päivämäärä:
29.10.2023
Aika:
16:00-17:20
Tapahtumaluokat:
,