Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Liikuntakalenteri/Patikointi Käpykintukan reitille Parkanoon
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Patikointi Käpykintukan reitille Parkanoon

27.7.2024

Metsäpolku, aurinko paistaa taustalla.

Tervetuloa Taistelijan talo-palveluyhdistyksen kesän 2024 luontoretkelle Parkanon Käpykintukalle unikeonpäivänä! Retki on kaikille avoin.

Käpykintukka on kaikkiaan noin seitsemän kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kulkee Kaitojenvetten järvimaisemissa Käenkoskelta Parkanon Metsämuseolle. Käpykintukan pitkospuut on hiljattain uusittu ja niitä on reitillä nyt noin 900 metrin verran. Polun varrella voi ihastella kauniita Kaitojenvetten rantoja ja Messukallion jyrkkää kalliota. Messukallio on toiminut entisajan hartauspaikkana. Kallion huipulta avautuu upea näköala ympäröivään metsään ja järvelle.
.
Käpykintukka seuraa ikiaikaista Kyrönkankaan talvitien reittiä. Pitkä historia kulkureittinä näkyy lukuisina tapahtumina ja tarinoina, jotka ovat jättäneet jälkensä myös paikannimiin.

Aloitamme retkemme Käenkosken parkkipaikalta, jonne retkeen osallistujat saapuvat omilla autoilla (Hiihtokeskuksentie 25, 39700 Parkano). Puolimatkassa pidämme totuttuun tapaan levähdystauon ja perillä Metsämuseon nuotiopaikalla paistamme makkaraa ja juomme retkikahvit.
Nuotiopaikalle ovat tervetulleita kaikki muutkin palveluyhdistyksen jäsenet ja ystävät sekä muut kiinnostuneet viettämään mukavaa iltapäivää Kaitojenvetten rannalle.

Itse Metsämuseo on myös tutustumisen arvoinen. Metsämuseo esittelee metsätöiden historiaa 1860-luvun sahateollisuuden noususta aina 1960-luvun koneellistumiseen. Metsämuseon alueella on näyttelyhalli, savottakämppä, sauna, hevostalli ja metsätyökoneita.
Paluu Käenkosken parkkipaikalle järjestyy yksityisillä pikkuautoilla.Edellisvuosien tapaan oppaina toimivat Tellervo ja Heinz Schrader. Yhteyshenkilönä toimii Maire Konttinen maire.konttinen@gmail.com tai tekstarit puh. 050 464 4793.

Toivomme jälleen runsasta osanottoa ja kauniita ilmoja! Lisätietoa Käpykintukan luontopolusta

Tapahtumapaikka

Käenkosken parkkipaikka
Hiihtokeskuksentie 25
Parkano, Suomi
+ Google Map