Kirjailijavieraana Ville Kivimäki

Pääkirjasto Leijan monitoimisali - Koivumäentie 2, 33470 Ylöjärvi

Ylöjärvelle saadaan toivottu kirjailijavieras, kun historiantutkija ja filosofian tohtori Ville Kivimäki saapuu pääkirjasto Leijaan kertomaan paljon kiitosta saaneista, sotaa ja sen aiheuttamia traumoja käsittelevistä teoksistaan. Murtuneet mielet -teos palkittiin Tieto-Finlandialla vuonna 2013 ja sen pohjalta tehtiin myös dokumenttielokuva. Vuonna 2016 ilmestynyt Sodan särkemä arki -kirja jatkaa Kivimäen ansioita sotahistorioitsijana ja suomalaisen mielenmaiseman kuvaajana.

Kirjailijavierailu järjestetään maanantaina 12.2.2018 klo 18 pääkirjasto Leijan monitoimisalissa. Tilaisuus on Ylöjärven kaupungin kirjastopalveluiden ja kulttuuripalveluiden yhdessä järjestämä ja sinne on vapaa pääsy.

Näin kirjat kustantanut WSOY kuvaa uusinta teosta ja kirjailijaa:

Historiankirjoista olemme saaneet lukea joukkojen liikkeistä rintamalla, mutta tiedämmekö millaista sodan keskellä oli elää? Ville Kivimäen ja Anssi Männistön runsaasti kuvitettu uutuuskirja Sodan särkemä arki kertoo ihmisistä sodassa, niin etu- kuin kotirintamalla. Juuri julkaistu teos valottaa sitä, millaisia jälkiä usein kasvoton väkivalta, stressi ja menetykset jättivät mieleen, muistoihin ja koko kulttuuriin.

Ville Kivimäki pureutuu kirjassa sota-ajan arkeen, siihen miten sota koettiin. Hän kuvaa ihmisen voimaa jatkaa arkea mitä vaikeimmissa olosuhteissa ja kertoo myös, mitä tapahtuu kun arki särkyy.

Anssi Männistön valitsema ja taustoittama runsas ja oivaltava kuvitus täydentää tekstiä omalla tarinallaan 70 vuoden takaisesta maailmasta. Kuvat avaavat uuden näkökulman sota-ajan ihmisten mielenmaisemaan.

Historiantutkija, FT Ville Kivimäki (s. 1976) on niin sanotun uuden sotahistorian merkittävimpiä edustajia Suomessa. Tamperelaisen tutkijan edellinen teos Murtuneet mielet – Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939–1945 sai Tieto-Finlandia-palkinnon 2013. Kirja on myös toiminut inspiraationa syyskuussa 2016 ensi-iltansa saaneen, Timo Korhosen ohjaaman Sodan murtamat -dokumenttielokuvaan.

Tapahtuman järjestääYlöjärven kaupungin kulttuuripalvelut sekä kirjastopalvelut, https://www.ylojarvi.fi/kirjasto/paakirjasto-leija/

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 12.2.2018 18:00-19:00
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi