Lars Holmströmin taidenäyttely LXX – digit II –

Vanha Räikkä - Kuruntie 12, 33470 Ylöjärvi

Lars Holmström LXX – digit II –

Suurin osa Lars Holmströmin teoksista on konstruktiivisia perustuen värien ja muotojen vuorovaikutussuhteisiin, ”visuaaliseen kielioppiin” tai ”peliin”.

Holmström työskentelee monella eri metodilla ja tekniikalla: maalauksia, reliefimaalauksia, konstruktioita sekä videoteoksia. Näyttelyssä on esillä digitaaligrafiikkaa. Ensimmäisiä digejä hän toteutti jo 1990-luvun alussa ja 2010 alkaen siirtyi serigrafiatekniikasta digitaaligrafiikkaan. Mittavalla urallaan Holmström on toteuttanut tilausteoksina myös teräskonstruktioita, installaatioita ja värisuunnitelmia.

Digitaaligrafiotten sisällöt käsittelevät havaintoja erilaisista visuaalisista ilmiöistä konstruktiivisiin rakenteellisiin teemoihin ja koko vaihtelee minidigeistä makrodigeihin.

”Teosteni syntyprosessia voisi kuvailla eräänlaiseksi ”substraattimetodiksi”; erilaisista alustoista alkaa versoa erisuuntiin haarautuvia visuaalisia ilmiöitä. Organisoin näistä itävistä alkukuvista muunnelmia, joissa keskeisinä elementteinä vaikuttavat värit, muodot ja rakenteellisuus. Toteutan teoksia sarjallisesti. Konstruoin mielenmaisemia.”

Lars Holmström valmistui taidemaalariksi Lahden taidekoulusta 1973. Hän on osallistunut näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla jo 1970-luvulta lähtien. Holmström toimi Kankaanpään taidekoulun opettajana ja rehtorina 1980–90. Hän oli perustamassa Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitosta ja toimi sen taiteen osaston johtajana 1991–93. Holmström oli Ylöjärven taideyhdistyksen YTY:n perustajajäsen ja kuuluu Suomen taidegraafikoihin ja Taidemaalariliittoon sekä Tampereen taiteilijaseuraan.

Vapaa pääsy kahvila-ravintolan aukioloaikoina, ma-pe klo 11-17 ja tapahtumien aikaan.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin maanantaina 30.9. klo 17. Taiteilija paikalla. Näyttelyn avaa sivistysjohtaja Matti Hursti.

Tapahtuman järjestääYlöjärven kaupungin kulttuuripalvelut, https://www.facebook.com/vanharaikka/

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 1.10.2019 - 25.10.2019
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi