Luonnonlapset, kuvitettu ja soitettu satu

Kuru-sali, Kurun kirjasto - Kauppatie 7-9, 34300 Kuru

Luonnonlapset, kuvitettu ja soitettu satu on Täti Taikakynän ja Kulttuuriosuuskunta Uulun yhteisesitys.

Täti Taikakynän kuvitettu tarina kertoo Terra-nimisestä perheestä. Äiti Kukka-Maaria Terra (Terra=Maa) sekä kolmoset Meri, Tuuli ja Ilmari asuvat vihreässä talossa, jossa on ruohokatto. Talon iso puutarha kukkii kaikkina vuodenaikoina. Äiti Terra on puutarhuri ja lasten isä meribiologi. Isä on maailmalla tutkimassa meriä.

Kun kolmoset Meri, Tuuli ja Ilmari täyttävät 10-vuotta, syntymäpäiväjuhlien iltana äiti ja isoäiti kertovat lapsille salaisuuden. Terran (Maan) suku on jo satoja vuosia toiminut luonnonsuojelijoina. Apunaan heillä on ollut taikakynä, taikapöly ja taikamaapallo. Nämä apuvälineet on luovutettu kaikkien suvun jäsenten käyttöön heidän täytettyä kymmenen.

Piirtämällä taikakynällä, puhaltamalla hyvää taikatuulta ja pyöräyttämällä pientä taikamaapalloa  Terran suvun edustajat ovat voineet pitää huolta luonnosta, kaikkialla maapallolla.

Laita vain sormi maapallolla kohtaan, mihin haluat matkustaa ja pyöräytä! Pian kolmoset pikamatkaavat maailman eri kohteisiin piirtämään sademetsään puita, kukkaniityille pölyttäjiä ja mereen kilpikonnia! Siinä samalla puhalletaan muovit merestä mustaan aukkoon ja ilmatilaan lisää hyvää ja hyväntahtoista tuulta!

Täti Taikakynän kuvitettu tarina, jossa lapset voivat piirtää mukana. Tarinatuokion jälkeen sävelletään tarinalle oma laulu Kulttuuriosuuskunta Uulun ohjauksessa.

Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Kesto yhteensä 45-60 min.

Tarinaan liittyy puuhatehtävät, jotka lapset saavat esityksen jälkeen mukaansa.

Esitys on osa Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukautta, jonka teemana vuonna 2020 on Meidän tulevaisuus.

Tapahtuman järjestääYlöjärven kaupungin kulttuuripalvelut sekä kirjastopalvelut, https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/lapsille/lasten-pirkkaset.html

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 17.2.2020 18:00
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi