Lyhytelokuvapäivä kirjasto Leijassa

Pääkirjasto Leijan monitoimisali - Koivumäentie 2, 33470 Ylöjärvi

Tule Kansainvälisen lyhytelokuvapäivän kunniaksi katsomaan lyhytelokuvia kirjasto Leijaan! Piipahda vain parin minuutin ajan tai nauti parin tunnin verran lyhytelokuvia.

Lastennäytös (kesto 20 min) pyörii klo 14–15

Nuorten ja aikuisten näytös (K12) klo 16–19

Lasten näytöksen elokuvat:

Hei vaan!
Jukka Silokunnas / 2017 / 01:01
Pienenä matkustin paljon perheen kanssa. Katsoin asuntovaunun ikkunasta muuttuvaa maisemaa. Vasta vanhempana tajusin. Minä muutuin, ei maisema.

Horizontal Dance
Minna Suoniemi / 2016 / 02:46
Leopardilantio keinuu niinku J-lo. Horizontal Dance on eläimeksi naamioituvaa ihmislihaa, joka haluaa olla olemassa kehonsa ja lihansa kautta. Hypnoottinen höpöttävä kömpelösti beatboxaava suu, eläimellinen olio, bailaava puuma. Haluaa haluta, haluaa, halusta, liikkuu, liikkuu, jaksaa, jaksaa. Roikkuu mukana.

Hyvästi, varjoinen
Vappu Rossi / 2013 / 01:58
Intervallikamerakuvaa ja stop-motion-animaatiota yhdistävässä mediataideanimaatiossa nähdään elävän ja muuttuvan eläinmobilen varjo ikkunasta heittyvässä valokiilassa. Valon edetessä mobilesta roikkuvat eläinsikiöt kehittyvät eläimiksi. Kaihoisan humoristisessa teoksessa helmikuun kalpea valo kulkee huoneen poikki aamunkoitosta iltahämärään.

Small Heroes
Tommi Matikka / 2013 / 02:17
Pienet supersankarilapset juoksevat ja lentävät Dakarin kattojen yllä. He eivät kuitenkaan hallitse kykyjään kovin hyvin ja päätyvät aina putoamaan maahan. Lopuksi peli päättyy ja ruudulle ilmestyy vilkkuva “GAME OVER” -teksti. Videon äänet muistuttavat videopelien musiikkia.

Butterfly’s Effect
Anssi Kasitonni / 2013 / 09:05
Perhosvaikutus näyttäytyy perhosvaikuttamattomuutena tässä pienessä elokuvassa. Tämä on ennen kaikkea tarina kohtalosta tai sen olemattomuudesta. Elokuvassa tapahtuu myös yksi hengenpelastusihme, joka jää huomaamatta hengenpelastettavalta.

Bratz & Rullaluistimet
Helinä Hukkataival / 2010 / 02:28
BRATZ katselee ulos ikkunasta ja unelmoi olevansa loistava rullaluistelutähti.

Nuorten ja aikuisten näytöksen elokuvat:

AV-ARKIN TALVINEN MATKA (12)

Easy Rider
Pilvi Takala / 2006 / 04:35
Nuori mies raitiovaunussa pyytää hieman liikaa kanssamatkustajalta.

Tukholman lapset 
Renvall / 1995 /  02:20
Tukholman lapsia ensilumen aikaan.

Jalkeilla taas 
Suomi-Väänänen / 2009 / 09:49
”Jalkeilla taas” on liikenteessä liikuttuneena ja jouten joutomailla. Paksuun lumivaippaan peittynyt auto matkaa unenomaisissa, kesäisissä maisemissa. Jokin on nyrjäyttänyt arkipäiväisen sijoiltaan. Hätä on piilossa.

Halla
Anna-Mari Nousiainen / 2016 / 02:22
Halla on askartelusilmäinen, kelmeä olento joka istuu kultaisessa lastenammeessa levittäen vaaleanpunaista mönjää ympärilleen. Halla tulee viileinä aamuina, kutsumatta, kylvettämään selfiekeppiään ja istuu hiljaa, tehtäväänsä keskittyen.

Lau Nau: Painovoimaa, valoa
Sami Sänpäkkilä / 2008 / 04:54
Musiikkivideo Lau Nau -yhtyeelle. Lankakeriä metsässä ja lumisadetta joka nousee takaisin pilviin.

Drag Me to Kempele
Samuli Alapuranen / 2017 /  08:00
Kempele on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva harmaa aukko. Se ei vedä puoleensa eikä hylji sen läpi valuvaa nelostien liikennevirtaa. Se on tavallinen. Se on tasainen. Siitä on vaikea keksiä enempää adjektiiveja. Drag me to Kempele on kuvaus keskinkertaisesta paikkakunnasta, jossa käydään kaupassa, harrastetaan urheilua ja jonka läpi ajetaan matkalla Pohjoiseen tai Etelään.

Hyvästi jää
Risto-Pekka Blom / 2016 / 03:20
Elokuva tuntemamme maapallon katoamisesta ja henkilökohtaisesta kaipauksesta.

Ensin ei ole mitään
Marja Viitahuhta  / 2016 / 3:00
Yhden kuvan otos lumisateesta: hiutaleita ja tuulta. Kuva on samanaikaisesti paikallaan ja alati muuttuvaa liikettä täynnä. Kuvan lisäksi teoksessa on voice-overina puhuttu teksti, joka käsittelee asioiden syntymistä.

R&A SHORTS – LYHYTELOKUVATAPAHTUMAN PARHAAT (12)

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävä Cut to the Chase – R&A Shorts – lyhytelokuvatapahtuma sisältää noin 200 lyhytelokuvan lisäksi keskustelutilaisuuksia, lastennäytöksiä ja niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin vierailuja. Eurooppalaisiin tekijöihin painottuneessa ohjelmistossa nähdään vuosittain huikea kattaus myös uusia kotimaisia lyhytelokuvia. R&A Shorts –näytös esittelee vuoden 2017 yleisöäänestyksen menestyjät!

Tarfala (R&A Shorts -yleisöpalkinnon voittaja!)
Johannes Östergård / Suomi, Saksa / 2016 / 27 min / Underlandet films
Kaukana napapiirin pohjoispuolella vanha mies on päättänyt viettää loppuelämänsä huolehtien yksinäisestä retkeilymajasta. Velvollisuuksia ja arjen rutiineja paossa hänen tavoitteenaan on löytää mielenrauha eletyn elämänsä suhteen.

Muistikuvia
Reetta Neittaanmäki & Erika Weiste / Suomi / 2017 / 12 min
Animaatiodokumentti tutkii neljän ihmisen kertomusten kautta muistin prosesseja. Minkälaiset muistot jäävät elämään ja mitä kertomuksia mielen sopukoista herää, kun ihmistä pyydetään kertomaan vapaasti ja johdattelematta elämästään.

Yövaras
Khadar Ahmed / Suomi / 2017 / 15 min / Sons of Lumière
Farahin auto alkaa katoilla salaperäisesti öisin, minkä vuoksi hän myöhästyy toistuvasti töistä. Pelastaakseen työpaikkansa ja vaimonsa oleskeluluvan, Farahin on saatava varas kiinni. Tapahtumat saavat odottamattoman käänteen, kun Farah viimein kohtaa autoaan “lainanneen” henkilön.

Kukista ja mehiläisistä
J.J. Vanhanen / Suomi / 2017 / 12 min
Jäyhä maanviljelijä ja hänen poikansa joutuvat yhteiselle apteekkimatkalle, kun teinille sattuu pieni vahinko tytön kanssa.

JÄLJITTELEMÄTÖNTÄ TODELLISUUTTA (S)

Puheenvuoro / Taking the Floor
Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen / Suomi / 2017 / 9 min
7.11.2016 Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu keskustelemaan raitiotievaunusta.

Jarno
Iisa-Noora Leppänen / Suomi / 2015 / 7 min
39-vuotiaan helsinkiläisen bussinkuljettajan Uthman Pirttimäen unelma on muuttaa kaupunkia avoimemmaksi bussilastillinen kerrallaan.

Toivola
Kaisa Astikainen / Suomi / 2016 / 30 min
Pientä maitotilaa pitävä pariskunta on lopettamassa sukupolvien ajan kestänyttä toimintaa, kun jatkajaa tilalle ei ole. Viimeisen vuoden ajan kaikki jatkuu kuitenkin ennallaan ja päivät täyttyvät työstä.

Tapahtuman järjestääYlöjärven kaupungin kulttuuripalvelut sekä kirjastopalvelut, http://www.lyhytelokuvapaiva.fi/etusivu

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 21.12.2017 14:00-19:00
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi