Runoja ja Ruutuja: Silja Järventausta ja Milla Paloniemi

Vanha Räikkä - Kuruntie 12, 33470 Ylöjärvi

Runoja ja ruutuja on Taiteen edistämiskeskuksen ja Pirkanmaan kuntien kirjastojen sekä kulttuuripalveluiden järjestämä kiertue, jossa nykyrunous kohtaa nykysarjakuvan. Kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro ja sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelevat vaihtuvien taiteilijavieraiden kanssa runoilijan ja sarjakuvataiteilijan työstä. Lisäksi ohjelmassa on elämyksellinen osuus, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin yllätyksellisellä tavalla.

Syksyllä 2019 tilaisuuksia järjestetään Nokialla, Pälkäneellä, Ylöjärvellä ja Tampereella.

Ylöjärvellä Vanhassa Räikässä 9.10. klo 18-19.30 vierailijoina ovat Silja Järventausta ja Milla Paloniemi.

Silja Järventausta (s. 1977) on hiljattain Tampereelle paluumuuttanut runoilija, joka on julkaissut neljä teosta. Järventaustan omintakeiset proosarunokokoelmat ovat saaneet palkintoehdokkuuksia, ja teoksestaan Hyvän yön puisto hän voitti Mahdollisen kirjallisuuden seuran kirjallisuuspalkinnon. Järventaustan runoja on käännetty italiaksi ja niiden pohjalta on sävelletty kamarikuoroteos. Hän viimeistelee uusinta proosarunoteostaan Vanhan Räikän kirjailijatyöhuoneessa, Kirsi Kunnaksen kammarissa.

Jalasjärveltä kotoisin oleva ja Tampereen Pispalaan asettunut Milla Paloniemi (s. 1983) tunnetaan Kiroileva Siili -hahmon luojana, sekä avoimen omaelämäkerrallisten sarjakuvien tekijänä. Paloniemen taiteellinen tuotanto käsittää sarjakuvien ja kuvitusten lisäksi ainakin musiikkia, kuvataidetta ja lavarunoutta. Paloniemi kuuluu Suomen myydyimpiin ja luetuimpiin sarjakuvantekijöihin sekä printti- että digimuodossa.

Tapahtuman järjestääTaike, kulttuuripalvelut, https://www.facebook.com/vanharaikka/

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 9.10.2019 18:00-19:30
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi