Taidegrafiikkaa: Inari Krohn, Marika Mäkelä ja Osmo Rauhala

Vanha Räikkä - Kuruntie 12, 33470 Ylöjärvi

Ylöjärvellä nähdään loppuvuodesta 2019 korkeatasoisia taidenäyttelyitä, kun kaupungintalon aukiolla sijaitseva Vanha Räikkä avaa ovensa 4.9. Kulttuuripalvelut järjestää Vanhassa Räikässä kuukauden välein vaihtuvia taidenäyttelyjä. Avoinna kahvilan aukioloaikoina, vapaa pääsy.

Ensimmäisen näyttelyn on tuottanut tamperelainen Grafiikanpaja Himmelblau. Näyttely koostuu kolmen taiteilijan, Inari Krohnin, Marika Mäkelän ja Osmo Rauhalan, töistä.

Inari Krohn, Marika Mäkelä ja Osmo Rauhala lukeutuvat Suomen tunnetuimpiin taiteilijoihin. He ovat tehneet vuosia yhteistyötä Grafiikanpaja Himmelblaun kanssa. Nyt Krohnin, Mäkelän ja Rauhalan teoksia nähdään Ylöjärvellä kokonaisuudessa, joka on suunniteltu uniikkina uutta Vanhan Räikän näyttelytilaa varten.

Inari Krohnin (s. 1945, Helsinki) seesteiset luontokuvat kutsuvat katsojan rauhoittumaan ja uneksimaan. Krohnin herkällä jäljellä piirretyt haikeansävyiset maisemat, niityt, eläimet ja kasvikunta kertovat elämän kiertokulusta ja kaiken katoavaisuudesta.

Marika Mäkelän (s. 1947, Oulu) teokset kantavat yksityiskohdissaan ikiaikaisia mystisiä tarinoita. Vahva graafinen ilme, kuviot ja kirkkaat värit yhdistyvät kimaltaviin pintoihin. Vahvuus ja kepeys kulkevat rinnakkain Mäkelän taiteessa.

Osmo Rauhalan (s. 1957, Nokia) teoksissa luonto kohtaa ihmisen jäljet ja kaaos järjestyksen. Orgaaniset muodot saavat vastapareikseen geometrisiä kuvioita. Rauhalan fauna kertoo vähäeleisen ja tyylitellyn kuvakielen keinoin suuria tarinoita.

Grafiikanpaja Himmelblau on monelle tuttu etenkin kiitellystä Finlayson Art Area -tapahtumasta, jossa Himmelblau on yhtenä pääjärjestäjistä.

Tapahtuman järjestääYlöjärven kaupungin kulttuuripalvelut sekä Grafiikanpaja Himmelblau, https://www.facebook.com/vanharaikka/

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 4.9.2019 - 27.9.2019
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi