Vanhemmuus ja parisuhde voimavaroina -luento ja vanhempainilta

Metsäkylän yhtenäiskoulu, D-osan liikuntasali - Metsäkyläntie 32, 39160 Julkujärvi

Kaikille avoin vanhempainilta Metsäkylän yhtenäiskoululla

Metsäkylän yhtenäiskoulu kutsuu ylöjärveläisiä huoltajia kaikille avoimeen tilaisuuteen, jossa kasvatuspsykologian professori Kaarina Määttä alustaa aiheesta Vanhemmuus ja parisuhde voimavaroina.

Kaarina Määttä on tutkinut rakkauden ja ihmissuhteiden problematiikkaa yli 20 vuotta ja saanut kirjojensa ja luentojensa myötä rakkausprofessorin epävirallisen arvonimen.

Hyvä parisuhde on merkittävä vanhemmuuden edellytys

Vanhemmuuteen kohdistuu paljon odotuksia, ja vanhempainrakkaus on ajassamme lujilla. Mihin ja miten lasta tulisi kasvattaa?

Hyvä parisuhde on merkittävä vanhemmuuden edellytys. Kun aikuinen on tyytyväinen omaan elämäänsä, hänen on helpompi suhtautua myötätuntoisesti myös lapsiin ja nuoriin. 

Pystyäkseen pitämään huolta lapsista vanhempien on pidettävä huolta myös toisistaan.  Nykyaikaisilla parisuhteilla on kuitenkin haasteensa. Elämältään paljon vaativat ihmiset odottavat, että parisuhde ja rakkaus poistavat onnellisuuden esteet, yksinäisyyden, omat puutteet ja huonot puolet sekä tarjoavat lisäksi täydellistä mielihyvää, lepoa ja turvaa. Pettymykset ovat väistämättömiä, ja avioeroluvut ovat huikeat. Mutta on myös parisuhteita, jotka kestävät. Mitä heidän tarinansa kertovat parisuhteen keston salaisuudesta ja sen pahimmista karikoista?

Miten vaalia ihmissuhteita, vanhemmuutta ja parisuhdetta niin, että niistä tulee voimavara elämässä jaksamiseksi? Että ne tuottavat hyvinvointia, turvallisuutta ja tasapainoa niin lasten kuin aikuistenkin elämään?

Vastoinkäymisiltä ja epäonnistumisilta ei välty kukaan. Vanhempien, jotka haluavat kasvattaa lapset hyvin, ei tarvitse olla ihmisinä täydellisiä sen enempää kuin heidän pitäisi odottaa, että lapset olisivat tai heistä tulisi täydellisiä. Silti jokaisella on omat vahvuusalueensa. Pienistäkin edistysaskeleista kiittäminen voi johtaa suuriin harppauksiin. Kiitoksen ja tunnustuksen sanat eivät menetä tehoaan paljossakaan käytössä sen paremmin vanhemmuudessa kuin parisuhteessakaan.

Tervetuloa avoimeen vanhempainiltaan, toivottaa Metsäkylän yhtenäiskoulun väki

Metsäkylän yhtenäiskoulun laajennus ja saneeraus on valmistunut lähes viiden vuoden rakentamisen jälkeen. Koulu muuttui näinä vuosina noin 350 oppilaan alakoulusta isoksi yhtenäiskouluksi, jossa on tilaa noin 900 oppilaalle vuosiluokilla 1-9. Uudistuneen koulun vihkiäisiä juhlitaan 7.2.2020.
Tapahtuman järjestääMetsäkylän yhtenäiskoulu, https://peda.net/ylöjärvi/peruskoulut/metsäkylän-koulu

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 6.2.2020 18:00
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi