Ylöjärvi 150 vuotta Taidepolku

Räikänpuisto, kaupungintalon aukio, Kirkkopuisto - Kuruntie 12, 33470 Ylöjärvi

Ylöjärvelle luodaan avoin taidepolku kaupungin 150-juhlavuoden kunnaksi. Tampereen seudun työväenopisto järjestää Ylöjärven kaupungintalon ympäristössä kolmipäiväisen Taidepolku-teoskokonaisuuden, joka levittäytyy osittain samaan ympäristöön kuin tammikuussa Ylöjärvi 150 -juhlavuoden alkajaisiksi järjestetyn Loiste Ylöjärvi -valotaidetapahtuman teokset. Taidepolkuun voi tutustua vapaasti 23.–25.8.2019.

Taidepolku-teoskokonaisuus on syntynyt Tampereen seudun työväenopiston aikuisten käsityön taiteen perusopetuksen syventävissä opinnoissa, jotka ajoittuvat vuosille 2018–21. Kevään 2019 opintoihin kuului yhteistyöprojekti paikallisen taide- tai kulttuuritoimijan kanssa. Ylöjärven kaupunki täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja luontevaksi yhteistyökumppaniksi opintoihin löytyi Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Taidepolun teoskokonaisuus on esillä 23.-25.8.2019 Räikänpuistossa, Ylöjärven kaupungintalon aukiolla ja Kirkkopuistossa. Taidepolku juhlistaa 150 vuotta täyttävää Ylöjärveä ja teosten suunnittelu- ja valmistusprosessin lähtökohtana toimivat Ylöjärven ja Räikän alueen historia sekä kohtaaminen nykyisyyden kanssa. Teosten valmistuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja erilaisia tekniikoita vapaasti ja luovasti. Taidepolun teosten valmistusta ovat tukeneet Ylöjärven kaupunki, Nextiili-paja ja Ylöjärven puutoimi.

Teokset:

1. Viestejä Fröökynöiltä -installaatio, Räikänpuisto

Vanhat puut kantavat ikiaikaista naisten käsityötaitoa, luovuutta ja taidetta. Jatkaen sukupolvien ketjua ja kunnioittaen Räikän fröökynöidenkin perinnettä pitsiliinat muovautuvat nykytaiteeksi ja pallot vierittävät viestejä tulevaisuuteen.

Tekijät: Elina Eräkytö, Mari Heiskanen, Soili Kouhi, Heli Perä-Rouhu, Ritva Tainio

2. Taidepenkit, kaupungintalon aukio Teemoina menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus.

Kirsi: Menneisyyspenkki on ohuista vaaleista kankaista tehty herkkä penkki. Penkin nimi Kirsi kuvastaa vanhanajan maailmaa, joista Kirsi kirjoittaa tarinoissaan.

Martti: Nykyhetki on risuista ja muista luonnonmateriaalista valmistettu penkki. Kierrätys, luonnonmateriaalit, kiertotalous, ekologisuus ovat ajankohtaisia teemoja, joita penkin nimi Martti kuvastaa miehekkäästi rosoisuudellaan.

Maria: Tulevaisuus on moderni, värikäs ja iloinen penkki, joka on valmistettu kierrätetystä tekstiilimateriaalista. Maria pursuaa luovuutta ja uskoa tulevaisuuteen.

Tekijät: Tarja Huilla, Päivi Kupila, Sirpa Nurminen ja Nina Pirttikangas

3. Sukupolvelta toiselle, Kirkkopuisto

Kun käyttötaiteesta syntyy näyttötaidetta. Työryhmä lähti tutkimaan kierrätetyn tekstiilin kautta sukupolvien ketjua. Samalla he pohtivat ihmisten aikoinaan käsin luomien käyttötekstiilien arvoa tänä päivänä, luoden vanhoista Nextiili-pajasta lahjoitetuista tekstiileistä ihmishahmoveistoksia. Toisena teemana he nostivat ylös myös yhdessä tekemisen voiman, yhteisen suunnan, vastaan yksilökeskeistä ajattelua. Näin syntyi teoskokonaisuus Sukupolvelta toiselle.

Tekijät: Senni Aleksandra, Leena Haanpää, Anita Javanainen, Eeva-Liisa Tala

Järjestäjänä käsityön taiteen perusopetuksen syventävät opinnot, Tampereen seudun työväenopisto, Ylöjärven toimipiste.

Tapahtuman järjestääTampereen seudun työväenopisto ja Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut

« Takaisin tapahtumalistaan

Ajankohta

  • 23.8.2019 - 25.8.2019
Ilmoita tapahtumasta

Haluatko korjata jo julkaistun tapahtuman tietoja? Ilmoita muutoksesta.


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi