Hyppää sisältöön

Tarinankertoja Anna-Maria Toivonen pääkirjasto Leijassa torstaina 16.11.2023

15.11.2023 10:18
Kategoria: Kirjasto Kulttuuri
Tarinankertoja Anna-Maria Toivonen

Tarinankertoja Anna-Maria Toivonen vierailee torstaina 16.11.2023 klo 18 pääkirjasto Leijassa. Toivonen kertoo Joutsennaisen tarinan. 

Joutsennaisen tarina perustuu ikiaikaisiin muodonmuutostarinoihin, joita tarinankertoja Anna-Maria Toivonen on tutkinut useita vuosia valmistaessaan tätä esitystä. Tarinassa yhdistyvät myytit suomalaisista joutseniksi muuttuvista naisista sekä skotlantilaisten ja grönlantilaisten selkie- ja hylkeennahkatarinat. Joutsennaisen tarina kutsuu kuulijoita pohtimaan sitä mitä tapahtuu, jos meiltä viedään siivet.

Elämässämme tulee aikoja, jolloin joudumme laittamaan itsemme ja luovuutemme sivuun, koska huomiotamme tarvitaan muihin asioihin. Me kestämme sen, kunhan tiedämme pääsevämme taas tanssimaan, laulamaan, maalaamaan, pelaamaan tai mitä vaan se onkin, mitä meidän tarvitsee tehdä ollaksemme oma itsemme. Entä jos emme pääsekään? Tässä tarinassa Joutsennaiselta viedään siivet, tule siis kuulemaan miten hänen käy!

Anna-Maria Toivonen on ehtymättömästä kansanperinteiden lähteestä ammentava tarinankertoja ja kansanlaulaja. Aineeton kulttuuriperintö, sen elävöittäminen sekä esiin nostaminen ovat hänelle sydämen asioita. Hän haluaa kutsua ihmiset kokemaan elävän tarinankerronnan taikaa ja levähtämään tarinoiden äärelle.

Esityksen kesto on noin 45 minuttia, jonka jälkeen on hetki aikaa vapaalle keskustelulle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tila on esteetön.

Järjestäjänä on Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.