Hyppää sisältöön

Tervetuloa mukaan

Onko sinulla hyvä idea kaupungin toimintaan tai mietityttääkö jokin asia?

Ylöjärveläisillä on monia mahdollisuuksia vaikuttaa. Voit osallistua päätöksentekoon,  tehdä kuntalaisaloitteen, antaa palautetta, toimia asiakasraadissa, kertoa mielipiteesi suunnitelmista, osallistua järjestöjen ja yhdistysten toimintaan tai ottaa yhteyttä päättäjiin.

Ylintä päätösvaltaa käyttää kaupunginvaltuusto, joka valitaan joka neljäs vuosi kuntavaaleissa.

Vaikuttajaryhmät

Ylöjärvellä toimii kuntalaisdemokratiaa edistävä ja kehittävä lautakunta, asukaslautakunta.

Asukaslautakunnan alaisuudessa toimii kuusi neuvostoa, jotka edustavat erilaisia kuntalaisryhmiä. Neuvostot ovat edustamansa kuntalaisryhmän vaikuttamiskanavia. Ne voivat vaikuttaa asioihin, joilla on merkitystä edustetun ryhmän hyvinvointiin, osallisuuteen tai ryhmän saamiin palveluihin.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton ylöjärveläisten nuorten vaikuttajaryhmä, joka valvoo ja edistää paikallisten nuorten etua.

Asiakasraadit

Asiakasraadissa palvelun käyttäjät pääsevät kehittämään, toteuttamaan ja arvioimaan palveluita. Asiakasraatiin valitaan palvelut hyvin tuntevia käyttäjiä mahdollisimman monista eri asiakasryhmistä.

Asiakasraadin työskentely perustuu keskusteluun ja vuorovaikutukseen. Raadin vetäjänä toimii kaupungin työntekijä. 

Ylöjärven terveyskeskuksessa on toiminut asiakasraati vuodesta 2016.

Kyselyt

Kaupunki kysyy säännöllisesti palautetta asukkailta ja palveluiden käyttäjiltä. Vastaamalla kyselyihin voit auttaa kaupunkia kehittämään entistä parempia palveluita. Myös muut lähiseudun toimijat, kuten Tampereen kaupunkiseutu, laativat erilaisia käyttäjäkyselyitä.

Keskustele ja kommentoi somessa 

Kaupungin sosiaalisen median kanavissa voit keskustella ja antaa palautetta.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.
Päivitetty: 17.9.2020