Äitiys-, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Neuvoloiden puhelinliikenteessä esiintyy ajoittain ongelmia kaupungin puhelinoperaattorin vaihtumisen takia. 
Mikäli et yrityksistäsi huolimatta tavoita oman neuvolasi terveydenhoitajaa ja asiasi on kiireellinen, voit soittaa osastonhoitajan numeroon 050 414 8115. Tutustu myös sähköisen asioinnin mahdollisuuksiin; eTerveyspalvelut. Neuvoloiden kanssa ei voi asioida tekstiviesteillä. Pahoittelemme tilannetta. [30.10.2017]

Äitiysneuvolan tehtävänä on huolehtia odottavan perheen ja tulevan lapsen terveyteen ja hyvinvointiin kuuluvista asioista. Keskeisintä on huolehtia äidin, sikiön ja syntyvän lapsen hyvinvoinnista. Tärkeää on myös vanhemmuuden, parisuhteen, vauvan ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukeminen sekä perheen valmentaminen synnytykseen, vauvan hoitoon ja tulevaan elämänmuutokseen.

Puolison mukanaolo on kokonaisuuden kannalta tärkeää, joten toivotamme molemmat vanhemmat tervetulleiksi neuvolaan.

Äitiysneuvolan palveluihin kuuluvat terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot, perhevalmennukset, kotikäynnit ja ultraäänitutkimukset. Riskiraskauksien seuranta toteutetaan yhteistyössä äitiyspoliklinikan kanssa. Yhteistyötahoja ovat myös perusturvaosaston muut toimijat.

Ensimmäinen vastaanottoaika varataan oman asuinalueen terveydenhoitajalle heti, kun raskaus on todettu.

Raskauden aikana on yksi laaja terveystarkastus, johon kutsutaan molemmat vanhemmat. Sen tarkoituksena on yhteistyössä vanhempien kanssa vahvistaa perheen terveyttä ja hyvinvointia: vanhemmuutta, parisuhdetta, hyviä terveystottumuksia ja voimavaroja.

Työssämme on tärkeää luottamuksellisuus.

Tervetuloa!

Oman äitiysneuvolan terveydenhoitajasi voit tarkistaa hoitaja-lääkärihaun avulla.

 

 

 


Sivu päivitetty 16.4.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi