Äitiysneuvola

Anna palautetta palvelusta ja hoidosta

Muistathan sähköisen asioinnin mahdollisuudet: eTerveyspalvelut

Neuvoloiden yhteystiedot

Tervetuloa 

Äitiysneuvolan tehtävänä on huolehtia odottavan perheen ja tulevan lapsen terveyteen ja hyvinvointiin kuuluvista asioista. Keskeisintä on huolehtia äidin, sikiön ja syntyvän lapsen hyvinvoinnista. Tärkeää on myös vanhemmuuden, parisuhteen, vauvan ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukeminen sekä perheen valmentaminen synnytykseen, vauvan hoitoon ja tulevaan elämänmuutokseen.

Puolison mukanaolo on kokonaisuuden kannalta tärkeää, joten toivotamme molemmat vanhemmat tervetulleiksi neuvolaan.

Äitiysneuvolan palveluihin kuuluvat terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot, perhevalmennukset, kotikäynnit ja ultraäänitutkimukset. Riskiraskauksien seuranta toteutetaan yhteistyössä äitiyspoliklinikan kanssa. Yhteistyötahoja ovat myös perusturvaosaston muut toimijat.

Ensimmäinen vastaanottoaika varataan oman asuinalueen terveydenhoitajalle heti, kun raskaus on todettu.

Raskauden aikana on yksi laaja terveystarkastus, johon kutsutaan molemmat vanhemmat. Sen tarkoituksena on yhteistyössä vanhempien kanssa vahvistaa perheen terveyttä ja hyvinvointia: vanhemmuutta, parisuhdetta, hyviä terveystottumuksia ja voimavaroja.

Työssämme on tärkeää luottamuksellisuus.

Imetysohjausta neuvoloissa

Imetyksessä voi olla monenlaisia haasteita esim. kipua, suihkuavat rinnat, epävarmuutta maidon riittävyydestä, ristiriitaisia ohjeita tai rinnalta kieltäytymistä. Haluaisitko saada varmuutta ja luottamusta imetykseen, tarkistuttaa vauvan imuotteen tai oman imetysasennon?

Neuvoloiden terveydenhoitajat antavat imetysohjausta jokaisessa neuvolan toimipisteessä ma-pe klo 11–11.30. Imetysohjaukseen voit tulla ilman ajanvarausta kyseisenä aikana.

Rönkkö, Mia-Liisa
Vs. osastonhoitaja
050 414 8115
etunimi.sukunimi[at]ylojarvi.fi
Käyntiosoite: Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi

Sivu päivitetty 29.8.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi