Erikoissairaanhoito

Ylöjärven kaupungilla on erikoissairaanhoidossa käytössä palveluseteli.

Potilaalla on mahdollisuus valita hoitopaikkansa ja lääkärinsä esimerkiksi jonon pituuden tai oman maksuosuuden perusteella.

Palveluseteli tarkoittaa Ylöjärven kaupungin antamaa maksusitoumusta. Sillä kaupunki sitoutuu maksamaan setelissä mainitun summan hyväksymänsä yrityksen erikoislääkäripalvelusta. Loppuosa palvelusta jää potilaan itse maksettavaksi. Palvelusetelitoiminta perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä (24.7.2009/569).

Palvelujen tuottajina ovat 1.1.2018 alkaen Johanneksen klinikka, Mehiläinen, Pihlajalinna, Röntgentutka, Terveystalo ja vain ortopedian osalta Tekonivelsairaala Coxa.

Palveluseteliä käytetään monissa yleisissä erikoissairaanhoidon palveluissa, mm. sisätautilääkärin, kirurgin, ortopedin, gynekologin ja lastenlääkärin vastaanottopalveluissa sekä monissa vastaanottojen tutkimus- ja hoitotoimenpiteissä. Vuoden 2013 alusta mukaan tulivat myös lyhytjälkihoitoiset toimenpiteet. Lyhytjälkihoitoinen toimenpide tarkoittaa sellaista, josta kotiutetaan toimenpiteen tekopäivänä.

Lähetteen erikoislääkärille ja palvelusetelin antaa terveyskeskuksen omalääkäri.


Sivu päivitetty 6.3.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi