Koronavirus

Päivitetty 4.8.2020 (lisätty linkit PSHP:n toimintaohjeeseen koronavirustartuntaa epäiltäessä sekä AVIn tiedotteeseen yleisötapahtumien järjestämisestä)

Koronaviruspandemian aiheuttamia rajoituksia puretaan vaiheittain eikä valmiuslain toimivaltuuksia enää sovelleta. Suomessa oli valmiuslain mukaiset poikkeusolot koronavirustilanteen takia 16.3.-15.6.2020.

Ylöjärven kaupunki palvelee kesällä monipuolisesti mutta aukioloissa on rajoituksia. Ylöjärven kaupungin palvelut kesällä 2020 >>

Valtioneuvoston tiedotteet >>
Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla >>

SIVUN SISÄLTÖ

Ylöjärven kaupunki on läsnä myös sosiaalisessa mediassa. Viestintä somessa ei korvaa muuta viestintää vaan täydentää sitä. ylojarvi.fi/facebook / ylojarvi.fi/instagram / ylojarvi.fi/twitter

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti johonkin seuraavista terveyspalveluista, josta sinut ohjataan koronatestiin:

  • Ylöjärven terveyskeskus: sähköinen asiointipalvelu / puhelimitse. Jos joudut asioimaan terveyskeskuksessa, noudata ehdottomasti kulkuohjeita (infektiopotilaat aina sisään ensiavun ovesta).
  • Oma työterveyshuolto
  • Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvontanumero 050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18
  • Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 (numero palvelee vuorokauden ympäri)
  • Yhteyttä otetaan puhelimitse tai sähköisesti mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.

Tee halutessasi sähköinen oirearvio koronavirustartunnasta Ylöjärven terveyskeskuksen sähköisessä asiointipalvelussa (klikkaa linkkiä tai alla banneria).

Jos sinulle ilmaantuu vakavia oireita, soita heti terveyskeskukseen tai päivystykseen. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri PSHP ylläpitää sivua, jossa kerrotaan tiivistetysti koronavirustartunnan oireista sekä siitä, miten Pirkanmaalla asuvan pitää toimia, jos hän epäilee koronatartuntaa. Ylöjärven kaupungin ohjeistus noudattaa PSHP:n ohjeita. Toimintaohje Pirkanmaalla >> (4.8.2020)

Sähköinen asiointipalvelu Ylöjärven terveyskeskuksen asiakkaille

Valtakunnallinen neuvontanumero 0295 535 535 arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta akuuteissa oireissa. Valtakunnallinen tekstiviestipalvelu erityisryhmille 050 902 0163.

Valtakunnallisessa Omaolo.fi-verkkopalvelussa on koronavirukseen liittyvä oirearviokysely.

Testaus kaikilta oireisilta

Näyte COVID-19-tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla terveydenhuollon ammattihenkilön arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Lisätietoja testausperiaatteista Taysin sivuilla >>​ 

Ylöjärvellä näytteeseen ohjataan - mikäli potilas ei tarvitse hoitajan/lääkärin arviota - terveyskeskuksen koronaneuvontanumeron kautta (050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18). Numerosta potilas saa ohjeet siitä, missä ja milloin näyte otetaan. Mikäli potilas hoidetaan terveyskeskuksen päivystyksessä ja hän täyttää testauskriteerit, näyte otetaan päivystyksessä.

 

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN PALVELUT JA TOIMINTA 

Varhaiskasvatus

Kaikki Ylöjärven varhaiskasvatuksen yksiköt avattiin koronasulun jälkeen 14.5.2020. 

Ylöjärven kaupunki hyvittää koronavirustilanteen vuoksi varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja keväältä. Suositus on, että myös yksityiset palveluntuottajat noudattavat päätöstä asiakasmaksujen perimisestä. Tiedote asiakasmaksujen hyvityksistä >>

>> Varhaiskasvatus

 

Koulut 

Ylöjärven lukio sekä perusopetus siirtyivät lähiopetukseen koronasulun jälkeen ajaksi 14.-30.5.2020. Koulujen syyslukukausi käynnistyy normaalisti tiistaina 11.8.2020.

Ylöjärven kaupunki hyvittää koululaisten iltapäivätoiminnan asiakasmaksuja keväältä. Suositus on, että myös yksityiset palveluntuottajat noudattavat päätöstä asiakasmaksujen perimisestä. Tiedote asiakasmaksujen hyvityksistä >>

Kaupungin järjestämät koululaisten päiväleirit toteutetaan kesäkuussa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

>> Koulujen sivut
>> Koulukuraattorit 
>> Koulupsykologit
>> Kouluterveydenhuolto
>> Opiskeluterveydenhuolto

 

Vapaa-aikapalvelut ja yleisötapahtumat

Yleisötilaisuuksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä (Aluehallintoviraston tiedote 29.7.2020). Monien julkisten sisätilojen avaaminen tuli mahdolliseksi kesäkuun alussa.

>> Vapaa-aikapalvelut
>> Tapahtumakalenteri

 

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kesälomakausi supistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjontaa.

Ylöjärven terveyskeskus alkoi toukokuussa palauttaa normaaleja toimintojaan pandemiarajoitusten jälkeen. Aikoja voi jälleen varata pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrolleihin sekä muihin ei-kiireellisiksi määriteltyihin tilanteisiin. Kutsuntatarkastukset aloitettiin ja neuvolavastaanottoja laajennettiin. Neuvoloiden chat palvelee myös kesällä joka arkipäivä: lastenneuvola / äitiysneuvola.

Vierailuista hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa kannattaa kysyä lisätietoja suoraan ko. yksiköstä.

Vastaanotoille ei pidä tulla flunssaisena. HUOM. Kulkuohjeet terveyskeskuksessa >>

Sosiaaliviranomaisen välitöntä arviointia vaativat kriisitilanteet: virka-aikana arkisin klo 8-16 p. 050 437 1301, virka-ajan ulkopuolella p. 0500 625 990.

>> Terveyspalvelut
>> Sosiaalipalvelut

 

Ikääntyneiden palvelut

Jos kodin ulkopuolisessa asioinnissa on haasteita eivätkä läheiset voi auttaa, yhteyttä voi ottaa:

  • ikäihmisten neuvontapuhelin Ikäneuvo 040 733 3949 ma-pe klo 8.30-16
  • Ylöjärven kaupungin asiakasohjaus 050 344 2497 ma-pe klo 8-16

Suljettu tai peruttu toistaiseksi: lähitoritoiminta ja porinapiirit, kaupungin järjestämä päivätoiminta, saunapalvelu ja lyhytaikainen asumispalvelu. 

Vierailuista ikäihmisten palveluyksiköissä kannattaa kysyä lisätietoja suoraan ko. yksiköistä.

>> Ikääntyneiden palvelut
>> Hoitotarvikejakelu

 

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut järjestää nuorille pienryhmätoimintaa, esimerkiksi päiväretkiä, pääosin kesäkuussa. Nuorisotyön ammattilaiset löytyvät myös WhatsAppista, SnapChatistä, Instagramista ja Discordista. Ammattilaisilta saa keskusteluseuraa, neuvoja ja tukea. Ota rohkeasti yhteyttä!

>> Nuorisopalvelut / Yhteystiedot (pdf)

 

Työllisyyspalvelut

Työvalmennuskeskus Valpron kuntouttava työtoiminta jatkuu keskeytyksen jälkeen. Työpajatoiminta tuetulla palkkatyöllä toimii normaalisti.

>> Työllisyyspalvelut

 

Yrittäjät

>> Yksinyrittäjien korona-avustusta voi hakea edelleen / Hyödyllisiä linkkejä 

 

Joukkoliikenne

Nysse-bussiliikennettä on sopeutettu muuttuneeseen tilanteeseen ja joitakin linjoja/vuoroja on lakkautettu. Ylöjärvellä linjojen 86 ja 87 liikennöinti lakkasi huhtikuussa. Nysse-bussit siirtyivät kesäaikatauluihin jo 11.5.2020. Matkan tiedot kannattaa tarkistaa ennakkoon reittioppaasta. Ylöjärven kaupungin palvelubussien kesäaikataulut ovat voimassa 1.6.-10.8.2020. Joukkoliikennettä ei tule käyttää sairaana.

 

Virastot

Kaupungin virastot ovat kiinni heinäkuussa. Virastojen aukioloajat >>


Tiedotteet

Ylöjärven kaupunki

Kaikille suunnatut erityisen tärkeät tiedotteet

Eri palveluja ja asiakasryhmiä koskevia tiedotteita

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Mielenterveystalo / HUS

  • Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat. Chattiin pääsee osoitteessa www.mielenterveystalo.fi sijaitsevan Millin, virtuaalisen apurin, kautta.

 

Tämän sivun lyhytosoite on www.ylojarvi.fi/koronavirus.

 


Sivu päivitetty 4.8.2020

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi