Kouluterveydenhuolto

Anna palautteesi hoidostasi täällä.

Kouluterveydenhoitajan vastaanotot

Toivomme, että kouluterveydenhoitajan vastaanotto toimisia mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja oppilaiden olisi helppo tulla vastaanotolle keskustelemaan oireistaan tai mieltä vaivaavista asioista.

Terveydenhoitajalle on, tämän ollessa koululla, ilmoitettu avoin vastaanottoaika. Muutoin tapaamiset ja terveystarkastukset sovitaan etukäteen.

Terveydenhoitajan läsnäolo koululla riippuu koulun oppilasmäärästä. Osa kouluterveydenhoitajista tekee myös toista työaluetta.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on lasten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäiseminen. Koulussa annettavan terveysneuvonnan tarkoituksena on tukea ja edistää itsenäistymistä, opiskelukykyä, terveellisiä elämäntapoja sekä kannustaa liikkumiseen ja tukea mielenterveyttä. Kouluterveydenhoitaja tekee yhteistyötä koulun kanssa koulukiusaamisen ennaltaehkäisyssä.

Kouluterveydenhuollossa tehdään terveystarkastuksia ja annetaan terveysneuvontaa, seurataan koulun terveydellisiä oloja, annetaan ensiapua ja hoidetaan koulutapaturmia sekä ehkäistään tarttuvia tauteja. Kouluterveydenhoitaja huolehtii yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvien rokotteiden antamisesta. Kouluterveydenhoitaja voi tarvittaessa kirjoittaa alle 10-vuotiaan lapsen vanhemmille sairaan lapsen hoitovapaa -selvityksen.

Kouluterveydenhuoltoa toteutetaan yhteistyössä perheen ja oppilashuollon muiden toimijoiden (koulupsykologi, koulukuraattori, luokanvalvoja, erityisopettaja, koulun rehtori…) kanssa lainmukaisissa puitteissa.

Kouluterveydenhoitajan tavoittaminen

Tavoitat kouluterveydenhoitajan kiireellisissä asioissa parhaiten puhelimitse. Löydät terveydenhoitajien yhteystiedot kunkin koulun osalta oikealla sivussa olevien linkkien takaa. Voit ottaa terveydenhoitajaan yhteyttä myös sähköpostitse tai wilmaviestillä, viesteihin pyritään vastaamaan kolmen (3) työpäivän sisällä. Mikäli teillä on puolesta asiointi -sopimus niin voitte jättää viestin myös eTerveyspalveluissa. ja viesteihin vastataan kahdeksan (8) työpäivän kuluessa. Lisätietoa eTerveydestä löydät täältä.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita koskevat ohjeet ja lomakkeet on koottu omalle sivulleen: Erityisruokavaliot.


Sivu päivitetty 9.5.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi