Kun oppilas/lapsi sairastuu

Äkilliset infektiosairaudet tai vapaa-ajan tapaturmat hoidetaan terveyskeskuksessa. Tavallisessa kuumeisessa flunssassa ei ole välttämätöntä hakeutua heti lääkäriin. Vastaanoton tarve riippuu lapsesi voinnista ja sairauden kestosta. Hoidon tarpeen arviointia ja hoito-ohjeiden saamista varten voitte soittaa oman piirin sairaanhoitajalle terveysasemalla. Oman piirin hoitajan ja lääkärin yhteystiedot löydät täältä.

Selvityksen saaminen lapsen sairaudesta työnantajaa varten

Kun alle 10-vuotias lapsesi sairastuu äkillisesti, huoltaja voi jäädä pois töistä hoitamaan häntä tilapäiselle hoitovapaalle (Työsopimuslaki 4. luku 6 §). Hoitovapaa on tarkoitettu sairaan lapsen hoitamiseksi tai hoidon järjestämiseksi.

Jos tarvitset hoitolomaselvityksen työnantajallesi tai opiskelupaikkaasi sairaan lapsen hoitamisesta kotona, voi terveydenhoitaja kirjoittaa selvityksen 1-3 päiväksi. Ilmoitus sairastumisesta terveydenhoitajalle tulee tehdä heti ensimmäisenä sairastumispäivänä tai ilta-aikaan sairastuessa heti sen jälkeisenä päivänä.  Mikäli terveydenhoitaja ei ole tavoitettavissa, hoidon tarpeen arvion tekevät oman piirin sairaanhoitajat terveysasemalla tai jos lapsi sairastuu viikonloppuna ensiavun sairaanhoitajat.

Hoitolomaselvityksiä ei kirjoiteta wilmaviestien, sähköpostiviestien tai tekstiviestien perusteella, eikä takautuvasti.


Sivu päivitetty 10.10.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi