Lastenneuvola

Tervetuloa neuvolaan!

Neuvoloiden puhelinliikenteessä esiintyy ajoittain ongelmia kaupungin puhelinoperaattorin vaihtumisen takia. 
Mikäli et yrityksistäsi huolimatta tavoita oman neuvolasi terveydenhoitajaa ja asiasi on kiireellinen, voit soittaa osastonhoitajan numeroon 050 414 8115. Tutustu myös sähköisen asioinnin mahdollisuuksiin; eTerveyspalvelut. Neuvoloiden kanssa ei voi asioida tekstiviesteillä. Pahoittelemme tilannetta. [30.10.2017]

Lastenneuvola tarjoaa asiakkailleen heidän tarpeistaan lähteviä terveyttä ja hyvinvointia tukevia ja ylläpitäviä palveluja. Toiminnan painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita neuvolaan. Yhteistyössä vanhempien kanssa pyrimme vahvistamaan ja tukemaan perheen omia voimavaroja ja vanhemmuutta.

Neuvolapalvelut toimivat ajanvarauksella ja ovat perheelle maksuttomia. Vastaamme puhelimeen parhaiten puhelinaikana, koska haluamme rauhoittaa asiakasvastaanoton.

Oman lastenneuvolan terveydenhoitajasi voit tarkistaa hoitaja-lääkärihaun avulla.

Lasten ja nuorten vesirokkorokotukset

Ylöjärven neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa annetaan perus- ja tehosterokotuksia kansallisen rokotusohjelman mukaisesti.

Syksyllä 2017 kansalliseen rokotusohjelmaan lisätään vesirokkorokote, joka annetaan neuvolan tai koulun ikäkausitarkastuksien yhteydessä. Ylimääräisiä käyntejä tai joukkorokotuspäiviä ei järjestetä. Ennen tarkastusta tai tarkastuksen yhteydessä vanhemmilta kysytään, onko lapsi sairastanut vesirokon sekä halukkuutta ottaa lapselle rokotus. Vasta-aineita ei testata. Rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotusta.

Rokotus annetaan rokotusten aloitusvuonna (15.9.2017-31.8.2018) halukkaille vesirokkoa sairastamattomille 1,5-11-vuotiaille (1.1.2006 tai sen jälkeen syntyneille). Toinen annos eli tehoste annetaan lapsen ollessa 6- tai 12-vuotias eli tulevina vuosina 2018-2024. Rokotus annetaan myös niille halukkaille, jotka ovat jo omakustanteisesti saaneet yhden rokotusannoksen aiemmin. Rokotus on ilmainen.

Rokote on hyvin siedetty ja maailmalla paljon testattu, eikä sillä ole todettu merkittäviä haittoja.

Lisätietoa rokotteesta THL:n internetsivuilta:
www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/vesirokko-rokote

 

 

 

 

 


Sivu päivitetty 30.10.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi