Lastenneuvola

Koronavirus

Koronaviruspandemian laajenemisen estämiseksi joudumme rajoittamaan saattajien määrää. Toivomme, että vastaanotolle tulee lapsen kanssa vain yksi huoltaja/saattaja ja esim. lapsen sisarukset jäävät kotiin.

Peruthan puhelimitse tai neuvolan chatin kautta aikasi, jos perheessä sairastetaan tai itselläsi on flunssan kaltaisia oireita, kuten kurkkukipua, yskää tai päänsärkyä.

  • Kaikki äitiys- ja lastenneuvoloiden järjestämä ryhmämuotoinen toiminta on peruttu. Tämä tarkoittaa mm. synnytys- ja perhevalmennuksia sekä ryhmäneuvoloita. 
  • Valtioneuvoston linjausten mukaisesti kiireetöntä toimintaa terveydenhuollossa vähennetään.
  • Lastenneuvolassa järjestetään seuraavat terveystarkastukset: vastasyntynyt, 6 vko, 2 kk, 3 kk, 4 kk, 5 kk, 6 kk, 8 kk ja 1 v.
  • Seuraavat terveystarkastukset perutaan: 1 v 4 kk, 1 v 6 kk, 2 v, 3 v, 4 v ja 5 v eikä uusia aikoja varata toistaiseksi. Uusien aikojen varaamisen mahdollisuudesta tiedotetaan huhtikuun aikana.
  • Sähköisen ajanvarauksen mahdollisuus on poistettu 31.5.2020 saakka.
  • Terveydenhoitajat antavat tarvittaessa neuvoja puhelimitse.
  • Neuvoloiden chat-palvelu on laajentunut: ma-pe klo 8.15-11 sekä 13-16. Chat-ikkuna näkyy palveluaikoina neuvoloiden sivuilla: www.ylojarvi.fi/lastenneuvola ja www.ylojarvi.fi/aitiysneuvola.

Muistathan sähköisen asioinnin mahdollisuudet: eTerveyspalvelut

Neuvoloiden yhteystiedot

Tervetuloa

Lastenneuvola tarjoaa asiakkailleen heidän tarpeistaan lähteviä terveyttä ja hyvinvointia tukevia ja ylläpitäviä palveluja. Toiminnan painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita neuvolaan. Yhteistyössä vanhempien kanssa pyrimme vahvistamaan ja tukemaan perheen omia voimavaroja ja vanhemmuutta.

Neuvolapalvelut toimivat ajanvarauksella ja ovat perheelle maksuttomia. Vastaamme puheluihin ma-pe puhelinaikana klo 11-12. Mikäli terveydenhoitaja on varattu, on asiakkaalla mahdollisuus jättää takaisinsoittopyyntö. Puhelinajan ulkopuolella soitot ohjautuvat neuvolan tiedotteeseen. Terveydenhoitajille on mahdollista laittaa viestiä sähköisen asioinnin palveluiden kautta, kun puolesta asiointi sopimus on tehty. Tästä saa lisätietoa neuvolasta. Neuvoloiden kanssa ei voi asioida tekstiviestillä. 

Imetysohjausta neuvoloissa

Imetyksessä voi olla monenlaisia haasteita esim. kipua, suihkuavat rinnat, epävarmuutta maidon riittävyydestä, ristiriitaisia ohjeita tai rinnalta kieltäytymistä. Haluaisitko saada varmuutta ja luottamusta imetykseen, tarkistuttaa vauvan imuotteen tai oman imetysasennon?

Neuvoloiden terveydenhoitajat antavat imetysohjausta jokaisessa neuvolan toimipisteessä ma- pe klo 11–11.30. Imetysohjaukseen voit tulla ilman ajanvarausta kyseisenä aikana.

Rönkkö, Mia-Liisa
Osastonhoitaja
050 414 8115
etunimi.sukunimi[at]ylojarvi.fi
Käyntiosoite: Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi

Sivu päivitetty 25.3.2020

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi