Lastenneuvola

Neuvolat palvelevat kesäajan muuten normaalisti, mutta lääkärineuvolat toimivat supistetusti. Ajanvaraus omaan neuvolaan puhelimitse ma-pe klo 11-12. Sähköinen ajanvaraus ei ole toistaiseksi mahdollinen. Chat palvelee ma-pe klo 8.15-11.

Koronarajoituksia puretaan lastenneuvolassa (päivitetty 11.5.2020)

Lastenneuvolan ikäkausitarkastukset järjestetään jälleen normaalisti 11.5.2020 lähtien. Ajan voi varata omalta terveydenhoitajalta puhelimitse. Sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen.

Lääkärineuvolat pyritään myös järjestämään toistaiseksi normaalisti. Siirrettyjen ja poisjääneiden määräaikaistarkastusten osalta voit olla yhteydessä omaan terveydenhoitajaan ja arvioida tarkastuksen tärkeyttä juuri tässä tilanteessa. Tarkastus voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan tai tehdä etänä.

Äitiys- ja lastenneuvoloissa ei järjestetä ryhmämuotoista toimintaa kuten synnytys- ja perhevalmennuksia tai ryhmäneuvoloita.

Lastenneuvolakäynneille voivat tulla ensimmäisen lapsensa saaneet vanhemmat. Muiden osalta toivomme edelleen, että vastaanotolle tulisi lapsen kanssa vain yksi huoltaja/saattaja ja esim. lapsen sisarukset jäisivät kotiin.

Peruthan puhelimitse tai neuvolan chatin kautta aikasi, jos perheessä sairastetaan tai itselläsi on flunssan kaltaisia oireita, kuten kurkkukipua, yskää tai päänsärkyä.

Terveydenhoitajat antavat tarvittaessa neuvoja puhelimitse.

Neuvoloiden chat palvelee kesällä ma-pe klo 8.15-11. Chat-ikkuna näkyy palveluaikoina neuvoloiden sivuilla www.ylojarvi.fi/lastenneuvola ja www.ylojarvi.fi/aitiysneuvola.

Muistathan sähköisen asioinnin mahdollisuudet: eTerveyspalvelut

Neuvoloiden yhteystiedot

Tervetuloa

Lastenneuvola tarjoaa asiakkailleen heidän tarpeistaan lähteviä terveyttä ja hyvinvointia tukevia ja ylläpitäviä palveluja. Toiminnan painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita neuvolaan. Yhteistyössä vanhempien kanssa pyrimme vahvistamaan ja tukemaan perheen omia voimavaroja ja vanhemmuutta.

Neuvolapalvelut toimivat ajanvarauksella ja ovat perheelle maksuttomia. Vastaamme puheluihin ma-pe puhelinaikana klo 11-12. Mikäli terveydenhoitaja on varattu, on asiakkaalla mahdollisuus jättää takaisinsoittopyyntö. Puhelinajan ulkopuolella soitot ohjautuvat neuvolan tiedotteeseen. Terveydenhoitajille on mahdollista laittaa viestiä sähköisen asioinnin palveluiden kautta, kun puolesta asiointi sopimus on tehty. Tästä saa lisätietoa neuvolasta. Neuvoloiden kanssa ei voi asioida tekstiviestillä. 

Imetysohjausta neuvoloissa

Imetyksessä voi olla monenlaisia haasteita esim. kipua, suihkuavat rinnat, epävarmuutta maidon riittävyydestä, ristiriitaisia ohjeita tai rinnalta kieltäytymistä. Haluaisitko saada varmuutta ja luottamusta imetykseen, tarkistuttaa vauvan imuotteen tai oman imetysasennon?

Neuvoloiden terveydenhoitajat antavat imetysohjausta jokaisessa neuvolan toimipisteessä ma- pe klo 11–11.30. Imetysohjaukseen voit tulla ilman ajanvarausta kyseisenä aikana.
 
 

Rönkkö, Mia-Liisa
Osastonhoitaja
050 414 8115
etunimi.sukunimi[at]ylojarvi.fi
Käyntiosoite: Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi

Sivu päivitetty 18.6.2020

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi