Lisätietoa pienten lasten vanhemmille

Tukea vanhemmuuteen

MLL:n Vanhempainnetistä löydät monipuolista tietoa ja hyödyllisiä välineitä vanhemmuuden ja perheen arjen tueksi. Esimerkiksi tietokulmasta löydät helposti teille ajankohtaisista aiheista tietoa mm. kasvu ja kehitys, uni ja ravitsemus tai vanhemmuus ja kasvatus. Vanhempainnetistä löydät myös foorumin keskustelulle.

Kerhotoiminta ja tilapäinen hoitoapu

Ylöjärven kaupunki tarjoaa avointa varhaiskasvatusta.

Ylöjärven seurakunta järjestää lapsille päiväkerho-, lapsiparkki- ja muskaritoimintaa.               

Tilapäistä hoitoapua voit etsiä MLL:n piirien kautta.

Perhehyvinvointi ja etuudet

Ylöjärvellä lapsiperheitä palvelee kotihoidon perhetyö. Lapsiperheiden kotihoidon palveluilla ja perhetyöllä autetaan perheitä arjessa. Lisätietoa lapsiperheiden kotihoidosta.

Ylöjärven kaupunkilaisten kehitystä ja psyykkistä hyvinvointia sekä mielenterveyttä edistävät ja kuntouttavat palvelut on keskitetty Perhekeskukseen. Yhteystiedot ja palveluiden lisätiedot löydät Perhekeskuksen sivuilta.

Perhe-etuuksista löydät parhaiten tietoa Kelan sivuilta.

Hammashoito

Hammashoitajan ja suuhygienistin terveystarkastuksissa ja neuvonnassa lapset käyvät noin yhden vuoden iästä alkaen. Hoito on ilmaista 0-17-vuotiaille. Lisätietoja löytyy suun terveydenhuollon sivuilta.

Ravitsemus

Imetyksen tuki ry edistää, tukee ja suojelee imetystä ja imetysmyönteisiä asenteita.

Tutustu Imetyksen tuki ry:n sivuihin.           

Voit keskustella lapsesi ravitsemuksesta neuvolakäynneillä terveydenhoitajan kanssa. Lisätietoa aiheesta löydät mm. MML:n sivuilta.

Uni 

Vauvan kotiunikoulun eli tassuhoidon ohjeet löydät MLL:n sivuilta.               

Tampereen ensi- ja turvakodin yhteydessä toimiva Perhekulma Puhuri on erikoistunut unikoulutoimintaan. Unikoulutoiminta tukee vauva ikäisten itkuisten lasten vanhempia silloin, kun lapsen valvominen on jatkunut pitkään ja koko perheen elämä on käynyt uuvuttavaksi. Perhekulma Puhuri tarjoaa perheille puhelimitse neuvoa ja ohjausta lapsen unirytmin löytämiseen ja perheen koko tilanteen helpottamiseen. Neuvonta on ilmaista palvelua. Puhuri tarjoaa myös vanhemmille ja vauvoille mahdollisuuden unikouluun ensi- ja turvakodilla. Palvelu on maksullista.

Perhekulma Puhuri
Sumeliuksenkatu 18 A, 2. Kerros
33100 Tampere
puh. 050 590 3136

tapaamispaikka@ensiturvary_tre.fi

Vauvan unikoulusta voit saada tietoa myös omalta terveydenhoitajaltasi!


Sivu päivitetty 20.11.2015

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi