eTerveyspalvelut

> Kirjaudu eTerveyspalveluihin
> Tee eTerveyspalvelujen käyttösopimus

eTerveyspalvelut on Ylöjärven kaupungin tarjoama sähköisen asioinnin kokonaisuus, jossa voit asioida ammattihenkilön kanssa omaan terveydenhoitoosi liittyvissä asioissa. eTerveyspalvelut ovat maksuttomia.

Viestitys tapahtuu suojatussa, tietoturvallisessa yhteydessä sinun ja terveydenhuollon välillä. Asiointi edellyttää erillistä suostumusta (käyttösopimusta), jonka voit tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä, asioimalla oman palvelupiirisi toimistossa tai täyttämällä verkossa käyttösopimuslomakkeen.

Myös jonkun muun, esimerkiksi lapsen tai vajaavaltaisen, puolesta asiointi on mahdollista. Tämä edellyttää kirjallista sopimusta, joka tehdään palvelupiirin toimistossa, neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa. Voit tulostaa puolesta asioinnin lomakkeen oheisista linkeistä. Lomake tulee palauttaa henkilökohtaisesti.

> Puolesta asioinnin sopimus (pdf)
> Alle 15-vuotiaan puolesta asioinnin sopimus (pdf)

eTerveyspalveluihin kirjaudutaan käyttämällä mobiilivarmennetta tai henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia. 

eTerveyspalveluita ei ole tarkoitettu kiireellistä asiointia varten. Tahallinen eTerveyspalveluiden väärinkäyttö voi johtaa käyttöoikeuden poistamiseen.

eTerveyspalveluihin kuuluvat (ks. lisätietoja alla):

 • ajanvaraus
 • internet-viestipalvelu
 • lomakepalvelu
 • tekstiviestipalvelu.

Ajanvaraus

Omahoitaja

Varattavissa olevat vastaanottoajat:

 • Haavanhoito
 • Korvahuuhtelu
 • Lääkepistos
 • Ompeleiden ja hakasten poisto
 • Rokotukset. Rokotusta ei anneta kuumeisena. Yksi varausaika on tarkoitettu yhden henkilön rokotuksiin. Alle kouluikäiset rokotetaan neuvolassa.
 • Sairaanhoitajan päivystysaika. Aika on tarkoitettu esimerkiksi äkillisesti alkaneen infektion, kuten flunssan tai vatsataudin, todentamiseen.

Lastenneuvola

Varattavissa olevat vastaanottoajat:

 • 1-, 1 v 4 kk, 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuotiaiden terveystarkastukset
 • 1 v 4 kk -tarkastus on laaja tarkastus, johon lapsen molempien vanhempien/huoltajien osallistuminen olisi tärkeää. Vanhemmille/huoltajille henkilökohtaisesti täytettäväksi tarkoitetut kyselyt otetaan mukaan käynnille. Tarvittaessa saat tulostettua ne tästä (pdf).
 • 4-vuotistarkastus on laaja tarkastus, johon lapsen molempien vanhempien/huoltajien osallistuminen olisi tärkeää. Vanhemmille/huoltajille yhteisesti tarkoitettu kysely löytyy tästä (pdf). Se tuodaan täytettynä mukana käynnille.

Ylöjärvi on vuonna 2018 mukana Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) -tutkimuksessa, joka kohdistuu 4-vuotiaisiin lapsiin perheineen. Tutustu tutkimukseen (pdf).

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että perhe on jo asioinut kyseisessä neuvolassa ja että huoltaja on tehnyt sopimuksen sähköisten palvelujen käytöstä.

Ehkäisyneuvola

Varattavissa olevat vastaanottoajat:

 • Ehkäisyn aloitus
 • Kierukan poisto, kun ei ole enää ehkäisyn tarvetta; muussa tapauksessa ajanvaraus puhelimitse. Kierukka poistetaan kuukautisten aikana tai 10 vuorokauden sisällä vuodon alkamisesta. Mikäli kuukautisia ei ole, poisto voidaan tehdä milloin vain.
 • Kierukkakontrolli (3 kk)
 • E-pillerikontrolli, vuorovuosin terveydenhoitajan tai lääkärin tarkastus. Lääkärintarkastus varataan soittamalla oman alueen ehkäisyneuvolaan.

Puhelinajan varaaminen seksuaalineuvojalle

 • Seksuaaliterveyteen liittyvät kysymykset tai ongelmat

Internet-viestipalvelu

Internet-viestipalvelu on tarkoitettu henkilökohtaisten terveysasioiden hoitamiseen. Palvelun kautta voit kysyä omaan terveydentilaasi liittyviä asioita terveydenhuollon ammattilaisilta, vastaanottaa heiltä viestejä tai laboratoriovastauksia hoito-ohjeineen tai saada lääkitystä koskevia tietoja.

Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon kuluessa yhteydenotosta. Viestit tallentuvat potilaskertomusjärjestelmään.

Lomakepalvelu 

Lomakkeilla voit toimittaa esimerkiksi kotimittaustuloksia tai muita esitietoja vastaanottoaikaa varten.

Opiskeluterveydenhuolto

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat voivat täyttää terveystarkastukseen liittyvän kyselyn eTerveyspalveluissa. Lomakkeen täyttö aktivoi asiakkuuden opiskeluterveydenhuollossa, minkä jälkeen opiskelija voi varata ajan tarkastukseen terveydenhoitajalle.

Tekstiviestipalvelu

Tekstiviestipalvelun kautta voit saada ajanvarausmuistutuksen, tiedon viestipalveluun saapuneesta viestistä, laboratoriovastauksen tai muuta terveydentilaa tai asiointia koskevaa tietoa.

Tekstiviestit lähetetään numerosta 1234. Numeroon lähetettyjä viestejä ei käsitellä eikä niihin vastata. Tekstiviestit tallentuvat potilaskertomusjärjestelmään.

Tekstiviestipalvelun käyttö ei edellytä kirjautumista eTerveyspalveluihin. Käyttöönotto edellyttää kuitenkin käyttösopimusta. Sen voit tehdä vastaanottokäynnin yhteydessä, asioimalla oman palvelupiirisi toimistossa tai täyttämällä verkossa käyttösopimuslomakkeen (sopimuksen teko sähköisesti edellyttää mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia).

Tervetuloa eTerveyspalvelujen käyttäjäksi -tiedote


Sivu päivitetty 11.5.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi