Seksuaaliterveys

Seksuaalisuus on olennainen osa ihmisen elämää ja jokainen kokee sen yksilöllisesti. Seksuaalinen kehitys ja suuntautuminen, sosiaalinen sukupuoli-identiteetti ja suvun jatkaminen kuuluvat olennaisena osana seksuaalisuuteen. Seksuaalisuutta ilmaistaan omissa asenteissa, arvoissa ja suhteissa toisiin ihmisiin.

Seksuaalisuus on myös olennainen osa parisuhdetta. On hyvä muistaa, että normaali seksuaalielämä on välillä tyydyttävää ja välillä ei. Seksuaalielämä on molempien osapuolten vastuulla ja parisuhteessa on tärkeää osata huomioida toisen tarpeet ja odotukset. Seksuaalielämästä ja seksuaalisuudesta on hyvä opetella puhumaan avoimesti heti parisuhteen alusta saakka.

Erilaiset elämämuutokset kuten raskaus, vanhemmuus tai ero voivat vaikuttaa seksuaalisuuteen.  Myös erilaiset sairaudet voivat tuoda muutoksia seksuaaliseen minäkuvaan. Seksuaalisuuteen liittyviä häiriöitä ovat mm. haluttomuus, kiihottumis- tai erektiohäiriöt, orgasmivaikeudet ja yhdyntäongelmat.

Seksuaalineuvoja

Jos sinua mietityttää omaan seksuaalisuuteen liittyvät asiat tai haluat keskustalla jostakin seksuaalisuuteen liittyvästä ongelmasta, voit varata soittoajan seksuaalineuvojiltamme. Ajanvarauksen voit tehdä joko sähköisessä ajanvarauksessa (SEXPUH) tai soittamalla seksuaalineuvojillemme.

Seksuaalineuvojien puhelinaika on ma-pe klo 11-12

Terhi Marjamäki               Katja Paala
p. 050 390 4792 p. 040 133 1460

 

 

 


Sivu päivitetty 9.10.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi