Alle 16-vuotiaiden päivystyspalvelut muuttuivat Taysissa 3.9.2018

11.9.2018 11:00

 

Taysin tiedote

Aiempaa useampi alle 16-vuotias pirkanmaalainen päivystyspotilas hoidetaan syyskuusta 2018 lähtien virka-ajan ulkopuolella Tays Keskussairaalassa Lasten päivystyksessä Ensiapu Acutan sijaan. Muutos koskee erityisesti Tampereen, Oriveden, Nokian, Ylöjärven, Hämeenkyrön, Ikaalisten, Sastamalan, Ruoveden ja Virtain päivystyspotilaita. Lähetteellä päivystykseen voi tulla kaikista alueen kunnista.

Tays Lasten päivystyksessä lapsipotilaat hoidetaan klo 15-07 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä silloin, kun hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään tai terveysaseman* avautumiseen. Vain tapaturmapotilaat, vatsakipuiset ja psykiatrista arviota tarvitsevat lapset ja nuoret hoidetaan edelleen Tays Ensiapu Acutassa.

Tays Valkeakosken päivystys hoitaa edelleen kaikki oman alueensa lapsipotilaat ympäri vuorokauden. Myös kuntien* omissa päivystyksissä hoidetaan entiseen tapaan lapsipotilaat.

* Ylöjärven pääterveysaseman ensiapu päivystää ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 10-18. Muina aikoina yhteyttä tulee ottaa Taysiin. > Ensiapu ja päivystys Ylöjärvellä

Lasten päivystys sairaalan C-osassa

Tays Lasten päivystys toimii Keskussairaalan C-osan 1. kerroksessa. Sisäänkäynti on opastettu sairaalan B-osasta samasta ulko-ovesta kuin synnytysvastaanotto (B1). Myös sairaalan pääaulasta (R) on opasteet C-osaan.

Päivystykseen tulee soittaa ennen kuin tulee vastaanotolle iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Numero 03 311 63345 palvelee arkisin klo 14-07 ja ympäri vuorokauden viikonloppuisin ja arkipyhinä.

Kun tarvitset tietoa terveyspalveluista, hoito-ohjeita tai päivystyksellistä hoitoa, toimi oman kuntasi ohjeiden mukaisesti (Ylöjärven ohjeet). Hätätilanteessa tulee aina soittaa aina 112:een.

Tays Keskussairaalan lasten päivystys on tarkoitettu potilaille, joiden sairauden hoito ei voi odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli. Esimerkiksi alle kolmen kuukauden ikäisen lapsen kuume on aina syy hakeutua päivystykseen. Sen sijaan esimerkiksi korvakipuisen lapsen kanssa ei tarvitse lähteä yöllä päivystykseen, vaan lapselle annetaan kipulääkettä ja seuraavana aamuna otetaan yhteyttä omalle terveysasemalle.

Sairaanhoitaja tekee lasten päivystykseen tulevalle potilaille hoidon tarpeen arvioinnin. Hän ohjaa hoitoa tarvitsevan potilaan lääkärin vastaanotolle tai antaa kotihoito-ohjeet ja ohjaa hakeutumaan tarvittaessa terveysasemalle. Ne lapset, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoidon tasoista hoitoa, maksavat käynnistään poliklinikkamaksun.

Vuodesta 2020 lähtien päivystystä tarvitsevat lapset hoidetaan Tays Lasten päivystyksessä uudessa L-rakennuksessa. Silloinkin tapaturmapotilaat hoidetaan edelleen Acutassa.

Tays toivoo, että alle 10-vuotiaan hoitosuhteessa olevan lapsen hoitotiedot voidaan välittää häntä hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille. Vanhemmat voivat antaa luvan Omakannassa.

Lisätietoja tays.fi

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi