Muutoksia neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon terveydenhoitajien alue- ja työnjaossa helmikuun alusta lähtien

31.1.2019 10:00

Ylöjärven kaupungin neuvoloiden ja kouluterveydenhoitajien alue- ja työnjaossa tapahtuu muutoksia 1.2.2019 lähtien.

Esikoululaiset kouluterveydenhuoltoon

Kuusivuotiaat siirtyvät kouluterveydenhuollon piiriin ja tämä koskee jo tänä vuonna kuusi vuotta täyttäviä eli vuonna 2013 syntyneitä lapsia. Kuusivuotistarkastusta ei tehdä enää neuvolassa, vaan esikoululaiset jaetaan kouluterveydenhoitajille esikouluryhmien mukaisesti ja tarkastus tehdään koulussa. Esikoululaisten terveydenhuolto toteutuu myös kouluterveydenhuollossa. Lisätietoa muutoksesta jaetaan varhaiskasvatuksen kautta vuonna 2013 syntyneiden lasten koteihin.

Tästä näet ajanvarausta varten kuusivuotiaan lapsesi esikouluryhmän kouluterveydenhoitajan (pdf)

Jos sähköisen asioinnin sopimus on tehty, voit varata ajan myös eTerveyspalvelussa (4.2.2019 alkaen): www.ylojarvi.fi/terveys/sahkoiset-palvelut/eterveys/

Lastenneuvola-alueissa muutoksia, ehkäisy- ja perhesuunnittelu keskittyy Keskustan neuvolaan

Neuvoloiden terveydenhoitajien alueissa tapahtuu myös muutoksia. Suurimmat muutokset koskevat Takamaan, Mutalan ja Kyrönlahden lastenneuvola-asiakkaita, jotka käyvät helmikuun alusta lähtien Asuntilan neuvolassa. Näiden alueiden äitiysneuvola toimii kuitenkin Keskustan neuvolassa.

Ylisen ja Antaverkan alueen äitiys- ja lastenneuvola jatkuu Keskustan neuvolassa, mutta keskitetään yhdelle terveydenhoitajalle.

Myös muilla alueilla on osittaisia terveydenhoitajavaihdoksia.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola on keskitetty Keskustan neuvolaan kahdelle terveydenhoitajalle, joten alueneuvoloissa ei ole enää tätä toimintaa. Yläkoulujen ja Valon kouluterveydenhoitajat hoitavat myös koululaisten ehkäisyasioita.

Pyydämme ymmärrystä muutoksiin. Toimet ovat välttämättömiä asiakasmäärien tasaamisen ja alueiden yhtenäistämisen vuoksi.

Neuvoloiden yhteystiedot löydät täältä:
Lastenneuvolat, äitiysneuvolat, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Jos sähköisen asioinnin sopimus on tehty, voit varata ajan neuvolatarkastuksiin myös eTerveyspalvelussa (4.2.2019 alkaen): www.ylojarvi.fi/terveys/sahkoiset-palvelut/eterveys/

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi