Suun terveydenhuolto liittyi Potilastiedon arkistoon

15.11.2017 9:30

Ylöjärven kaupungin suun terveydenhuolto on liittynyt Kelan ylläpitämään Potilastiedon arkistoon. Liittyminen tapahtui 15.11.2017 klo 8.

Jatkossa myös Ylöjärven suun terveydenhuollon potilastiedot ovat katsottavissa Omakanta-palvelun kautta internetissä. Terveystietoja näkyy palvelussa siitä päivästä eteenpäin, jolloin hoitava yksikkö on liittynyt Potilastiedon arkistoon ja aloittanut potilastietojen tallentamisen sinne. Potilastiedon arkistoon liittymistä edeltävät, vanhat terveystiedot eivät ole toistaiseksi nähtävissä Omakannan kautta. Tiedot ovat potilaan suostumuksella terveydenhuollon käytettävissä muuallakin.

Potilastiedon arkisto on osa valtakunnallista terveydenhuollon Kanta-tietojärjestelmää eli Kansallista terveysarkistoa. Potilastiedon arkisto on palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti. Potilastiedot arkistoidaan teknisesti yhtenäisessä muodossa, mikä mahdollistaa tietojen siirtämisen järjestelmästä toiseen ja parantaa tietojen saatavuutta. Kansalaiset voivat tarkastella Potilastiedon arkiston tietoja itse Omakanta-palvelussa.

> Suun terveydenhuolto
> Omakanta-palvelu

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi