Koronavirus: Ylöjärven kaupunki noudattaa palveluissaan valtioneuvoston linjauksia (päivitetty 27.3.2020)

27.3.2020 17:00

Päivitetty virastojen osalta 27.3.2020

Suomessa on koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Maan hallitus linjasi 16.3.2020 lisätoimet koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi Suomessa. Linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 asti. Tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta.

Ylöjärven kaupunki noudattaa valtakunnallisia linjauksia. Tämä tarkoittaa muun muassa seuraavaa:

Varhaiskasvatus

Ylöjärven päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus ovat toiminnassa valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Osa Ylöjärven päiväkodeista on suljettu.

Koulut

Ylöjärven peruskoulujen tilat on suljettu ja lähiopetus niissä keskeytetty 18.3.2020 alkaen. Poikkeuksena kouluissa järjestetään esiopetus sekä perusopetuksen lähiopetus kaikille 1.-3.-luokkalaisille sekä erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa vahvasti, että myös 1.-3. luokkien oppilaat osallistuvat opetukseen etänä, mikäli mahdollista. 

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutettiin tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä. Ylöjärven lukio ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ovat siirtyneet etäopetukseen.

Vapaa-aikapalvelut

Ylöjärven urheilutalo-uimahalli, jäähalli ja kaupungin muut urheilutilat, kirjastot ja kirjastoauto, nuorisotilat ja kerhotilat suljettiin 17.3.2020. Mitään ryhmätoimintaa ei järjestetä eikä myöskään yleisötapahtumia.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kiireetöntä toimintaa sosiaali- ja terveyshuollossa vähennetään.

Kaikki kiireetön hoito suun terveydenhuollossa perutaan eikä uusia kiireettömiä hoitoaikoja anneta. Peruutuksista ilmoitetaan asiakkaille tekstiviestillä. Pääterveysaseman hammashoitolassa toimii päivystys kiireellisiä hoitoja varten.

Terveyskioski toimii supistetusti. Kioskin chat kuitenkin palvelee laajennetusti, samoin neuvoloiden chat-palvelu.

Jos ikäihmisellä on haasteita kodin ulkopuolisessa asioinnissa eivätkä läheiset voi auttaa, yhteyttä voi ottaa:

  • ikäihmisten neuvontapuhelin Ikäneuvo 040 733 3949 ma-pe klo 8.30-16
  • Ylöjärven kaupungin asiakasohjaus 050 344 2497 ma-pe klo 8-16

Ylöjärven kaupunki ottaa yhteyttä ja tiedustelee avuntarvetta kaikilta yli 70-vuotiailta.

Ikäihmisten palveluista on suljettu tai peruttu toistaiseksi: lähitoritoiminta ja porinapiirit, kaupungin järjestämä päivätoiminta, saunapalvelu ja lyhytaikainen asumispalvelu sekä geriatrian poliklinikan ja muut terveyskeskuksen kiireettömät vastaanotot. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä ja palvelut turvataan muulla tavoin.

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty valtioneuvoston linjauksen mukaisesti, samoin ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa.

Sosiaalityön asiakasvastaanotto palvelee supistetusti. Sosiaaliviranomaisen välitöntä arviointia vaativat kriisitilanteet: virka-aikana arkisin klo 8-16 p. 050 437 1301, virka-ajan ulkopuolella p. 0500 625 990.

Virastot

Kaupungintalo ja tekninen toimisto sulkeutuivat keskiviikkona 25.3.2020. Perusturvakeskus on kiinni maanantaista 30.3.2020 alkaen.

Joukkoliikenne

Nysse-liikenteen bussit liikennöivät toistaiseksi normaalisti, mutta bussivuoroja voi peruuntua mm. liikennehenkilökunnan poissaolojen vuoksi. Matkan tiedot kannattaa tarkistaa ennakkoon reittioppaasta. Ylöjärven palvelubussit liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Joukkoliikennettä ei tule käyttää sairaana ollessa.

Tehostettu tilanneseuranta

Ylöjärven kaupungin johto seuraa koronavirustilannetta tehostetusti ja noudattaa kaikessa toiminnassa valtakunnallisia linjauksia. Paikallista ohjeistusta täsmennetään tilanteen tarkentuessa.

Kaupungin toimielimet kokoontuvat normaalisti.

Tarkemmat tiedot: ylojarvi.fi/koronavirus

Ylöjärven kaupunki tiedottaa koronavirustilanteen vaikutuksista kaupungin palveluihin ja toimintaan kootusti osoitteessa www.ylojarvi.fi/koronavirus. Sivulta löytyy sekä perusinformaatio että linkit lisätietoihin. Toimialat tarkentavat tietoja omilla sivuillaan.

www.ylojarvi.fi/koronavirus >>
Tays: Koronavirus (COVID-19) >>

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi