Hyppää sisältöön

Terveyskioski

Avoinna ma ja ke klo 10-18, ti, to ja pe klo 8-15, mutta suljettu päivittäin klo 12-13. Chat tauolla toistaiseksi. Sähköposti: terveyskioski@ylojarvi.fi. 

Terveyskioski palvelee kaikenikäisiä kävijöitä ilman ajanvarausta. Terveysneuvonta on maksutonta, samoin sairaanhoidollinen ohjaus. Terveyskiosklla annetaan ohjausta ja neuvontaa kaikille kotikunnasta riippumatta, mutta rokotukset ja sairaanhoidolliset tehtävät (esimerkiksi ompeleiden poisto, korvahuuhtelu jne.) ovat vain ylöjärveläisille.

Kehonkoostumusmittaus ilman terveysneuvonnan ajanvarausta maksaa 5 euroa.

Vastaanotolla käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Millaisissa asioissa palvelemme?

Terveyskioski

 • tarjoaa mahdollisuuden keskustella terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan kanssa terveeseen elämään liittyvistä asioista
 • tarjoaa palveluohjausta ja ohjaa oikean palvelun piiriin
 • tukee elintapa-asioissa mm. painonhallinnassa ja tupakoinnin lopettamisessa
 • antaa rokotuksia ja rokotusneuvontaa
 • tarjoaa terveysneuvontavastaanottoja, mm. matkailijoiden terveysneuvontaa ajanvarauksella ja maksutta (maksuttomuus ei koske WHO:n kansainvälistä rokotuskorttia)
 • auttaa oireiden selvittelyissä ja tukee sairauksien omahoidossa
 • toteuttaa ennaltaehkäiseviä terveysmittauksia, kuten verensokeri, kehonkoostumus, verenpaine, hemoglobiini
 • avustaa löytämään vertaistukea ja järjestötoimintaan liittyviä yhteistyökumppaneita
 • toteuttaa sairaudenhoidollisia tehtäviä, kuten lääkeinjektioita, korvahuuhteluita, ompeleiden ja hakasten poistoja, pienhaavojen hoitoa ja tarkastuksia
 • toteuttaa tiedotusta ja toimintaa terveyteen liittyvissä teemapäivissä
 • toteuttaa työttömien terveystarkastukset
 • koordinoi Arkeen voimaa -toimintaa Ylöjärvellä.

Voit antaa meille palautetta nettilomakkeella 

Työttömäksi jääneillä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua itse maksuttomaan terveystarkastukseen.

Terveystarkastuksen tarkoituksena on edistää terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Terveystarkastukseen voi tulla myös lähetteellä, esimerkiksi työttömille palveluja tarjoavien tahojen tai kunnan sosiaalitoimen kautta.

Terveystarkastukseen kuuluvat mm. laboratoriokokeet, diabeteksen riskitesti, alkoholinkäyttökysely (Audit) ja mielialakysely (BDI). Tarvittaessa annetaan jäykkäkouristus-kurkkumätä-(hinkuyskä) -rokotteen tehoste.

Asiakas voi varata ajan terveystarkastukseen puhelimitse arkisin klo 9-16, p. 040 6787 481 tai sähköpostilla kirsi.perkkio@ylojarvi.fi.

Arkeen Voimaa on maailmanlaajuisesti levinnyt, näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli, jonka tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään.

Ryhmässä käsitellään laajasti arkeen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten liikunta, uni, kivun ja uupumuksen hallinta sekä oman mielen käyttäminen.

Ryhmässä opitaan ratkaisukeskeisen toiminnan kautta käyttämään itsehoidon työkaluja. Tavoitteena on kohentaa osallistujien hyvinvointia ja auttaa kasvamaan aktiiviseksi oman elämän asiantuntijaksi.

Kaipaatko enemmän tukea arjen ongelmiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen voimaa -ryhmään ovat tervetulleita kaikki, jotka kaipaavat vahvistusta arjen hyvinvointiin ja jaksamiseen. 

Ryhmässä harjoitellaan itsehoidon työkalujen käyttöä ja etsitään yhdessä ratkaisuja, joiden avulla voimme  tehdä pieniä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia muutoksia arjessamme. Tavoitteena on kohentaa juuri sinun hyvinvointiasi ja tarjota keinoja ylläpitää hyvää oloa.  

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikoittain. Ryhmiä ohjaavat koulutetut ohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia ja yhden ryhmän kesto on kerrallaan 2,5 tuntia.

Syksyn ryhmän ilmoittautuminen on avoinna. Ryhmä kokoontuu 23.9.-28.10. Vanhalla Räikällä. Ilmoittautua voi Tiina Raittiselle sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkua. 

Ylöjärven Arkeen Voimaa -yhdyshenkilö on Tiina Raittinen, p. 050 437 1142, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Arkeen Voimaa -kirjasta on saatavilla uusi painos. 

Seuraa Arkeen Voimaa sosiaalisessa mediassa: Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Tutustu myös valtakunnallisiin Arkeen Voimaa -sivuihin.

 

Toimipaikat

Terveyskioski
Terveyskioski
Avoinna ma ja ke klo 10-18, ti, to ja pe klo 8-15. Suljettu päivittäin klo 12-13.
terveyskioski@ylojarvi.fi
Elotie 1, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla

Terveyskioski

Terveyskioski on läsnä myös Facebookissa.

Suomen ensimmäinen

Ylöjärven terveyskioski oli aikanaan Suomen ensimmäinen. Kioski avattiin 1.6.2009 Kauppakeskus Elossa.

Päivitetty: 20.9.2022