Hyppää sisältöön

Terveyskioski

                                        

Terveyskioski palvelee kaikenikäisiä kävijöitä ilman ajanvarausta. Terveysneuvonta on maksutonta, samoin sairaanhoidollinen ohjaus.

Kehonkoostumusmittaus ilman terveysneuvonnan ajanvarausta maksaa 5 euroa.

Vastaanotolla käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Syksyn ensimmäinen Arkeen Voimaa -ryhmä on aloittanut 13.10.2021. Lue lisää sivun alalaidasta kohdasta Arkeen Voimaa -itsehoidon ryhmät.

Millaisissa asioissa palvelemme?

Terveyskioski

 • tarjoaa mahdollisuuden keskustella terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan kanssa terveeseen elämään liittyvistä asioista
 • tarjoaa palveluohjausta ja ohjaa oikean palvelun piiriin
 • tukee elintapa-asioissa mm. painonhallinnassa ja tupakoinnin lopettamisessa
 • antaa rokotuksia ja rokotusneuvontaa
 • tarjoaa terveysneuvontavastaanottoja, mm. matkailijoiden terveysneuvontaa ajanvarauksella ja maksutta (maksuttomuus ei koske WHO:n kansainvälistä rokotuskorttia)
 • auttaa oireiden selvittelyissä ja tukee sairauksien omahoidossa
 • toteuttaa ennaltaehkäiseviä terveysmittauksia, kuten verensokeri, kehonkoostumus, verenpaine, hemoglobiini
 • avustaa löytämään vertaistukea ja järjestötoimintaan liittyviä yhteistyökumppaneita
 • toteuttaa sairaudenhoidollisia tehtäviä, kuten lääkeinjektioita, korvahuuhteluita, ompeleiden ja hakasten poistoja, pienhaavojen hoitoa ja tarkastuksia
 • toteuttaa tiedotusta ja toimintaa terveyteen liittyvissä teemapäivissä
 • toteuttaa työttömien terveystarkastukset
 • koordinoi Arkeen voimaa -toimintaa Ylöjärvellä.

Miten hakeudut asiakkaaksemme?

Terveysneuvontavastaanotolle voi varata ajan sähköpostitse terveyskioski@ylojarvi.fi tai poikkeamalla paikan päällä. Terveydenhoitajan tavoittaa myös chatissa. Chatin ollessa auki ilmestyy sivun alareunaan chat-laatikko. 

Tervetuloa terveyskioskille, toivottavat terveydenhoitajat Kirsi, Tiina ja Laura!

Voit antaa meille palautetta nettilomakkeella 

Työttömäksi jääneillä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua itse maksuttomaan terveystarkastukseen.

Terveystarkastuksen tarkoituksena on edistää terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Terveystarkastukseen voi tulla myös lähetteellä, esimerkiksi työttömille palveluja tarjoavien tahojen tai kunnan sosiaalitoimen kautta.

Terveystarkastukseen kuuluvat mm. laboratoriokokeet, diabeteksen riskitesti, alkoholinkäyttökysely (Audit) ja mielialakysely (BDI). Tarvittaessa annetaan jäykkäkouristus-kurkkumätä-(hinkuyskä) -rokotteen tehoste.

Asiakas voi varata ajan terveystarkastukseen puhelimitse arkisin klo 9-16, p. 040 6787 481 tai sähköpostilla kirsi.perkkio@ylojarvi.fi.

Arkeen Voimaa on maailmanlaajuisesti levinnyt, näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli, jonka tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään.

Arkeen Voimaa -ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin pitkäaikaissairaus tai muu vamma tai haitta, joka aiheuttaa haasteita arjen sujuvuuteen. 

Ryhmässä harjoitellaan itsehoidon työkalujen käyttöä ja etsitään yhdessä ratkaisuja, joiden avulla ryhmäläiset voivat tehdä pieniä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia muutoksia omassa arjessaan.

Kaipaatko enemmän tukea arjen ongelmiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa -ryhmät on tarkoitettu pitkäaikaissairaille, heidän omaisilleen tai omaishoitajille – henkilöille, joilla on haitta tai häiriö, joka vaikuttaa arjessa pärjäämiseen. Ryhmässä opitaan ratkaisukeskeisen toiminnan kautta käyttämään itsehoidon työkaluja.

Ryhmissä käsitellään mm. kivun ja uupumuksen hallintaa, vuorovaikutusta, hankalia tunteita, terveyttä edistävää syömistä, unen laadun parantamista ja lääkitystä. Tavoitteena on kohentaa hyvinvointiasi ja auttaa sinua kasvamaan aktiiviseksi itsehoitajaksi ja oman elämän asiantuntijaksi.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikoittain. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia.

Yhteyshenkilö: aluekoordinaattori Tiina Raittinen, p. 050 437 1142, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Kaupungintalon taloustoimistossa on Arkeen Voimaa -kirjoja, joita kuntalaiset voivat halutessaan ostaa. Kirjan hinta on 10 euroa. Lisäksi pääkirjasto Leijassa on lainakappale.

 

Toimipaikat

Terveyskioski
Terveyskioski
Avoinna ma ja ke klo 12-18, ti, to ja pe klo 9-15, la-su suljettu
terveyskioski@ylojarvi.fi
Elotie 1, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla

Kysy terveydestä -chat

Terveys-chat on poissa käytöstä toistaiseksi.

Chat on avoinna, kun chat-laatikko näkyy sivun alareunassa. 

Chatin terveydenhoitajalta voit kysyä yleisiä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi kaupungin yleisten koronaohjeiden mukaisesti.

Terveyskioski on läsnä myös Facebookissa.

Suomen ensimmäinen

Ylöjärven terveyskioski oli aikanaan Suomen ensimmäinen. Kioski avattiin 1.6.2009 Kauppakeskus Elossa.

Päivitetty: 25.10.2021