Hyppää sisältöön

Toimeentulotuen haku verkossa

Työikäisten sosiaalipalveluiden sähköisessä asiointipalvelussa Omapalvelussa voit   

  • tehdä hakemuksen täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta
  • lähettää hakemuksessa tarvittavat liitteet
  • vastata lisäselvityspyyntöön
  • seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä ja nähdä maksutietoja
  • saada tiedoksi päätöksen
  • antaa luvan sähköisen asiointipalvelun eli Omapalvelun käytölle, jolloin päätös ja mahdollinen lisäselvityspyyntö voidaan lähettää sähköisesti
  • päivittää sähköpostiosoite- ja puhelintietojasi. 

Yhteystietojen ilmoittaminen ja päivittäminen on välttämätöntä, jotta sähköiseen palveluun toimitetuista päätöksistä ja lisäselvityspyynnöistä voidaan lähettää automaattinen sähköposti- tai tekstiviesti. 

Hakemuslomaketta voi käyttää vain toimeentulotuen hakemiseen ja lisätietolomaketta lisätietojen lähettämiseen, ei esimerkiksi oikaisuvaatimusten tekemiseen. Toimeentulotukipäätöksen viimeisellä sivulla on oikaisuvaatimusohje, jonka mukaan oikaisuvaatimus lähetetään kirjaamoon. 

Käytä palvelua näin 

Kirjaudu Omapalveluun henkilökohtaisella pankkitunnuksellasi tai mobiilivarmenteella. Kirjaudu työikäisten sosiaalipalveluiden verkkoasiointiin. 

Hakemuksen yhteydessä voit toimittaa tarvittavat liitteet joko pdf- tai jp(e)g-muodossa. Liite voi siis olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt. Liitteitä voi lähettää jälkikäteen samaan hakemukseen sähköisesti tai postin välityksellä. Käytä tätä saatekirjettä (pdf), jos lähetät liitteet postitse. 

Sähköisillä hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkkikuva), joita klikkaamalla saa asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa. 

Jos käytät palvelua julkisessa tilassa olevalta koneelta, muista kirjautua ulos palvelusta, tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulkea selain. Lisäksi poista mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallennetut liitetiedostot.

Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 11 tai uudempi, Firefox 3.5 tai uudempi, Safari ja Chrome (uusimmat versiot), Opera 10.5 tai uudempi.

Ohje Omapalvelun käyttöön (kuvallinen), pdf

Ohje Omapalvelun käyttöön (ilman kuvia), pdf

Omapalvelussa on käyttökatko joka kuukauden viimeinen viikonloppu lauantaina ja sunnuntaina klo 01.30 - 7.30. 

Huollon aikana yhteys palveluihin voi hetkellisesti katketa. Pahoittelemme mahdollisista häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

Päivitetty: 23.3.2022