Hyppää sisältöön

Toimeliaisuus ja liikkuminen

Itselle sopiva, säännöllinen liikunta antaa hyvää oloa, elämän iloa sekä jaksamista arkeen. Lisäksi liikunta edistää terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti sekä parantaa kuntoa. Liikunnalla on tutkitusti useita terveyshyötyjä.

Tekemisten ja toimintojen ei tarvitse olla mitään suurta, vaan myös arjessa tapahtuva kevytkin liikuskelu kuten siivoaminen, pihatyöt, työmatka- ja asiointiliikunta sekä ulkoilu edistävät hyvinvointia ja terveyttä.

Pienillä valinnoilla voit lisätä liikkumista ja vireyttä arkeesi. Vinkkejä liikkumisen lisäämiseen:

  • Lähde liikkeelle.
  • Kävele tai pyöräile asiointimatkat.
  • Kulje portaita hissin sijasta.
  • Sovi liikuntatreffit kaverin kanssa.
  • Touhua lasten tai lemmikin kanssa.
  • Venyttele samalla, kun katselet televisiota.
  • Kävele samalla, kun puhut puhelimessa.
  • Ihmettele lähiympäristöä, luontoa ja puutarhaa – kosketa, katsele, kyyki, kurkota.
  • Kokeile erilaisia liikkumisen muotoja ja etsi itsellesi sopivin.

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta löydät erilaisia jumppavideoita, joiden avulla voit jumpata esimerkiksi kotona tai tehdä taukojumppaa työpäivän lomassa.

 Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Video. Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut: taukojumppa.

Liikunta edistää hyvinvointia ja ylläpitää sitä tulevaisuudessakin

Itselle sopiva, säännöllinen ja monipuolinen liikunta antaa hyvää oloa, elämäniloa ja jaksamista arkeen sekä edistää terveyttä ja parantaa kuntoa.

Työikäisten liikkumisen suositus (UKK-instituutti) auttaa tarkastelemaan terveyden kannalta riittävän liikkumisen määrää ja antaa esimerkkejä liikkumiseen.

Kuva UKK-instituutti: Viikoittainen liikkumisen suositus 18-64-vuotiaille. Lisätietoja UKK-instituutin sivuilla.

Oletpa sitten omatoiminen liikkuja tai kaipaat ohjattua toimintaa - Ylöjärvellä se onnistuu! Tutustu Ylöjärven liikuntapalvelujen monipuoliseen tarjotaan.

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut järjestää työikäisille aikuisille vesiliikuntaryhmiä. Tutustu kausimaksullisiin ryhmiin sekä kertamaksullisiin matalan kynnyksen liikuntaryhmiin Ylöjärven kaupungin Liikkuva työikäinen -sivustolla.

Arkeen voimaa -itsehoitoryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään. Ryhmässä käsitellään laajasti hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten liikunta, uni ja oman mielen käyttäminen. Ryhmätoimintaan hakeudutaan Hyvinvointikioskin kautta: Tiina Raittinen etunimi.sukunimi@pirha.fi p. 050 437 1142. 

Yksilöllinen liikuntaneuvonta on ammattilaisen antamaa maksutonta ohjausta liikunnalliseen elämäntapaan ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Hyvinvointikioskin hoitajat tukevat ylöjärveläisiä hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja elintapa-asioissa. Terveysneuvonta on maksutonta.

Tietoa

UKK-instituutti:arvioi oma liikkumisesi verkkosovellus

Toimintaa

lahella

Lähellä.fi -sivustolta löydät järjestöjen ja yhdistysten tarjoamaa toimintaa.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille.
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 25.10.2023