Hyppää sisältöön

Tukea savuttomuuteen

Tupakointi on yksi merkittävimmistä ennenaikaisen kuoleman aiheuttajista. On hyvä huomioida, että kaikki tupakkatuotteet ovat haitallisia riippumatta käyttötavasta  (polttaminen, pureskelu tai nuuskaaminen). Myös sähkötupakka on haitallista. Passiivinen altistuminen tupakansavulle aiheuttaa samoja terveyshaittoja kuin tupakointi.

Tupakka- ja nikotiiniriippuvuudet ovat riippuvuutta samalla lailla kuin päihderiippuvuus. Esimerkiksi nuuska sisältää enemmän nikotiinia kuin savukkeet ja aiheuttaa siksi vahvan riippuvuuden.

Tupakoinnin haitat erityisesti suun terveydelle ovat usein helposti havaittavissa, kuten pahan hajuinen hengitys ja limakalvoissa tapahtuneet muutokset. Suun terveys vaikuttaa koko kehoon ja kokonaishyvinvointiin.

Tupakoinnin sekä muiden nikotiinituotteiden välttämisellä on myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin ja se vähentää merkittävästi terveysriskejä. Tupakoinnin vähentämisen ja lopettamisen tueksi on saatavilla vieroitusoireita helpottavia nikotiinivalmisteita ja reseptilääkkeitä. Tukea ja ohjausta on tarjolla niin verkossa kuin terveysasemillakin ja alueen apteekeissa.

Arkeen voimaa -itsehoitoryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään. Ryhmässä käsitellään laajasti hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten liikunta, uni ja oman mielen käyttäminen. Ryhmätoimintaan hakeudutaan Pirkanmaan hyvinvointialueen Hyvinvointikioskin kautta: Tiina Raittinen etunimi.sukunimi@pirha.fi p. 050 437 1142.

Hyvinvointikioskin hoitajat tukevat ylöjärveläisiä hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja elintapa-asioissa. Terveysneuvonta on maksutonta.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Tietoa

omaolo

Omaolon tupakoinnin vähentämisen valmennusohjelma auttaa tupakoinnin lopettamisessa. Valmennus vaatii vahvan tunnistautumisen.
Tutustu Omaolon valmennukseen

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry tukee hyvinvointia ilman päihde- ja pelihaittoja. Tukimuodot savuttomaan elämään löytyvät EHYT-ry:n verkkosivulta.

Päihdelinkistä löytyy käytännönläheistä tietoa savuttomuudesta ja riippuvuuksista sekä tukea, testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Tutustu Päihdelinkkiin

Suomen Hengitysliiton Stumppi-palvelu tarjoaa tukea, tietoa, vertaistukea ja vinkkejä lopettamiseen. Soita maksuttomaan neuvontapuhelimeen 0800 148 484 (ma-ti klo 10-18, to klo 13-16) tai tutustu Stumppi-palveluun verkossa.

Toimintaa

lahella

Lähellä.fi -sivustolta löydät järjestöjen ja yhdistysten tarjoamaa toimintaa.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille.
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 28.8.2023