Hyppää sisältöön

Tukkateatteri: Eros ja Psykhe

Ylöjärven museo 03.07.2021 - 30.07.2021 Kategoria:

Katuosoite: Hietastentie 4 33480 Ylöjärvi

Ylöjärven Museonmäellä pääsee nauttimaan heinäkuussa 2021 Eeva-Liisa Mannerin klassikkonäytelmistä. Ensimmäisenä ensi-iltansa saa lauantaina 3.7. klo 16 musiikkinäytelmä Eros ja Psykhe, josta on tarjolla kymmenen näytöstä heinäkuun aikana.

Eros ja Psykhe on Mannerin esikoisnäytelmä vuodelta 1959. Kesällä nähtävä tulkinta vie katsojan vauhdikkaaseen ja musiikintäyteiseen rakkaustarinaan ja sen tragikoomiseen maailmaan. Musiikin kesän näytelmään säveltää tamperelainen laulaja-lauluntekijä, musiikin moniottelija Janne Laurila.

Näytelmässä merimies Eros kohtaa satamaravintolassa rakkaansa Psykhen. –Kestääkö tuore rakkaus elämän realiteetit? Entä vaikuttaako paikalla musisoiva Morfeus rakastavaisten liiton sidokseen? Manner on punonut Antiikin sadun realistiseen tapahtumaketjuun, jossa Eros ja Psykhe saavat toisen mahdollisuuden, mutta riittääkö se pelastamaan rakkauden? Lemmensoppaa hämmentävät osaltaan myös Afrodite ja Demeter.

Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta 5.12.2021 ja Ylöjärvellä nähtävät kesäteatteriesitykset ovat osa tamperelaisen Tukkateatterin isompaa MANNERmainen2021 -hanketta, joka tuo esille Mannerin upeaa tuotantoa pitkin vuotta erilaisin teatteriproduktioin. Hanketta tukee Työväen Näyttämöiden Liitto ry., Kansan Sivistysrahasto ja Tampereen kaupunki. Kesäteatteriesitykset toteutetaan yhteistyössä Ylöjärven Kulttuuripalveluiden kanssa.

Työryhmä:

Käsikirjoitus / Eeva-Liisa Manner
Ohjaus / Katri Häti
Musiikin sävellys / Janne Laurila
Lavastuksen suunnittelu ja rakennus / Antonio Canals
Puvustus ja tarpeisto / Työryhmä
Tuotanto ja graafinen ilme / Venla Moisala

Rooleissa:

Eros / Niko Ranta
Psykhe / Senja Veijalainen
Morfeus / Jaakko Mela
Afrodite / Johanna Riekkola
Demeter / Riikka Pietilä

Esitykset:

la 3.7. klo 16 Ensi-ilta
ke 7.7. klo 18
la 10.7. klo 16
ke 14.7. klo 18
la 17.7. klo 16
ma 19.7. klo 14
to 22.7. klo 18
su 25.7. klo 16
ti 27.7. klo 18
pe 30.7. klo 14

Liput ja saapuminen:

Ennakkolippu 15 €
Peruslippu 20 €
Alennuslippu 15 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Osta liput ennakkoon: www.lippuagentti.fi. (Lipun hintaan lisätään käsittelymaksu 2 €)

Ennakkoliput myynnissä 17.5.-20.6.2021.

Lipunmyynti aukeaa paikan päällä aina tunti ennen esityksen alkua.

Ryhmäliput (10 henkilöä tai yli)
Peruslippu 18 €
Alennuslippu 14 €

Ryhmien lippuvaraukset: p. 041 440 5022 tai lippuvaraukset(at)tukkateatteri.fi

Näytelmän kesto ilmoitetaan myöhemmin.

Katsomo on numeroimaton.

Alueella on kahvio sekä makkaramyyntiä.

Esityspaikka on Ylöjärven museo, Hietastentie 4, 33480 Ylöjärvi

Kesäteatterille museonmäelle pääset Tampereen Keskustorilta bussivuoroilla nro 80, 81 ja 85 (pysäkki n. 300 m museonmäeltä). Parkkipaikkoja löytyy jonkin verran museoalueen läheisyydestä, mutta isompi parkkipaikka löytyy osoitteesta Tiuravuorentie 1, 33480 Ylöjärvi (n. 400 m museonmäeltä).

Turvallisuusohjeistukset ja lisäinfo

Katsojien ja henkilökuntamme terveys ja viihtyvyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Haluamme että yleisömme voi aina saapua turvallisin mielin nauttimaan esityksestämme. Tässä antamamme ohjeistus pyrkii tekemään teatterikäynnistä mahdollisimman turvallisen ja viihtyisän kaikille. Toivommekin, että kaikki esityksiimme saapuvat huomioivat nämä ohjeistukset yhteisen hyvinvoinnin vuoksi.

Osta liput mahdollisuuksien mukaan ennakkoon ja suosi korttimaksamista.

Kesäteatteri sijaitsee ulkotilassa Ylöjärven museon pihassa. Varauduthan siis sään mukaisesti. Katsomossa on sateenvarjot kielletty, jottei muiden katsojien näkyvyys häiriintyisi, mutta niiden sijaan esimerkiksi sadetakit on sallittu. Toki toivomme, että luvassa olisi aurinkoinen kesä.

Koska kyseessä on museoalue, tulenteko on kielletty, ja tupakointi on sallittu vain alueen ulkopuolella tai sille erikseen merkityllä alueella.

Esityksissämme noudatetaan kulloinkin voimassaolevia koronaohjeistuksia, joten ohjeistukset saattavat myös muuttua kesän mittaan. Viimeisin ohjeistus:

Pidä turvavälit (1-2m) muihin saapuessasi ja koko vierailun ajan. Katsomot täytetään saapumisjärjestyksessä siten, että seurueiden väliin jää tarvittavat turvavälit ja ohittelua tapahtuu mahdollisimman vähän. Katsomo on numeroimaton.

Päällysvaatteet ja henkilökohtaiset tavarat otetaan mukaan katsomoon. Teatterissa ei ole narikkaa.

Aivasta ja yski hihaan tai nenäliinaan ja huolehdi käsihygieniasta.

Vaikka olemmekin ulkotilassa, suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja tai visiirejä asiakaspalvelutyössä.

Käsidesiä on tarjolla eri puolilla teatterialuetta ja käsienpesupaikka löytyy bajamajojen yhteydestä portin läheisyydestä. Toiset ulko-WC:t löytyvät museon parkkipaikan reunalta.

Alueella on kahvio sekä makkaramyyntiä. Katsojia pyydetään huomioimaan turvavälit myös myyntipisteelle jonotettaessa.

Esityksiimme ei saa osallistua sairaana tai karanteenin aikana. Pyrimme sairastapauksessa ensisijaisesti vaihtamaan lipun toiseen näytökseemme. Mikäli tämä ei onnistu, palautamme esityksen lipun hinnan. Myös henkilökuntamme tulee töihin vain terveenä.

Jos olet palannut ulkomailta edellisen 14 vuorokauden aikana, noudatathan viranomaisten määrittelemää karanteenia.

Esityksiin osallistuvilta henkilöiltä kerätään lippuvarauksen- ja oston yhteydessä nimi ja sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Näitä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa viranomaisyhteistyössä mahdollisten tartuntaketjujen jäljitystyössä.

Myös ulkona järjestettävissä yleisötapahtumissa suositellaan käyttämään kasvomaskia.

Kiitos, että luit ohjeistukset loppuun asti ja lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa Tukkateatterista

Tukkateatteri on vuonna 1999 perustettu teatteriryhmä ja varsinainen teatteritilamme sijaitsee osoitteessa Laukontori 12. Toimimme produktiolähtöisesti, mikä tarkoittaa sitä, että jokaiseen produktioon kerätään työryhmä aina erikseen, yleensä ohjaajavetoisesti. Valmistamme vuodessa keskimäärin 4-6 ensi-iltaa. Esityksissämme pyrimme katsomaan toisin ja näkemään itsestäänselvyyksien taakse. Pääpaino tuotannoissamme on uusilla, itsekirjoitetuilla tai -dramatisoiduilla teksteillä, mutta tartumme rohkeasti myös kotimaisiin ja kansainvälisiin klassikoihin. Produktioiden ohella teatterillamme tuotetaan myös muuta toimintaa.

Yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Lisätietoja tapahtumasta