Hyppää sisältöön

Työ- ja päivätoiminta

Työ- ja päivätoiminta on tarkoitettu aikuisille kehitysvammaisille ja sinne hakeudutaan kehitysvammahuollon sosiaalityöntekijän kautta.

Työ- ja päivätoiminnan asiakkaille laaditaan yhdessä asiakkaan ja omaohjaajan kanssa yksilöllinen ohjaussuunnitelma tavoitteineen. Tavoitteiden mukaista toimintaa järjestetään ryhmämuotoisesti työ- ja päivätoiminnan arjessa. 

Asiakkaalta peritään maksu aterioista (asiakasmaksut). Muilta osin palvelu on asiakkaalle maksutonta. Työ- ja päivätoiminta maksaa asiakkaiden toimintaan osallistumisen matkat. 

Työtoiminnan asiakkaiden perustulo on eläke. Eläkkeen lisäksi asiakkaalle voidaan maksaa toimintaan osallistumisesta toiminta-avustusta. 

Mikkolan työtupa ja työvalmennus

Päiväaikainen toiminta on tarkoitettu nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille.

Mikkolan työtupa tarjoaa kehitysvammaisen asiakkaan arjen hallinnassa tarvittavia taitoja tukevaa ja ylläpitävää työ- ja päivätoimintaa sekä työelämäosallisuuteen suuntaavaa työvalmennusta. Toiminnan sisältö rakennetaan yksilöllisesti asiakkaan kiinnostusten ja valmiuksien perusteella. 

Työvalmennuksen tavoitteena on tukea ja edistää asiakkaiden sijoittumista avoimille työmarkkinoille työharjoitteluun ja tukea heidän mahdollisuuksiaan työllistyä palkkatyöhön. Työvalmennuksessa asiakkaat oppivat työtaitoja ja saavat kokemuksia työyhteisössä toimimisesta. 

Työvalmennus toteutetaan yksilöllisesti asiakkaan ja työvalmentajan yhdessä laatiman suunnitelman mukaan. 

Työvalmentaja saattaa asiakkaan ja työnantajan yhteen ja on heidän tukenaan työharjoittelun ja työllistymisen kaikissa vaiheissa. Lisäksi työvalmentaja pitää yhteyttä asiakkaan työllistymiseen liittyvien viranomaistahojen kanssa. 

Päivätoimintakeskus Huiske 

Huiske tarjoaa monipuolista, mielekästä ja osallisuutta tukevaa päivätoimintaa viikko-ohjelman mukaisesti sisältäen mm. aamukokoukset, kädentaitoja, ulkoilua, retkiä sekä musiikkia. Huiske sijaitsee Nummikodin yhteydessä ja yksiköt tekevät tiivistä yhteistyötä. 

Päivätoimintakeskus Tuulikello

Tuulikello tarjoaa monipuolista, mielekästä ja osallisuutta tukevaa päivätoimintaa viikko-ohjelman mukaisesti sisältäen mm. aamukokoukset, lukemista, ulkoilua, kädentaitoja, aistihetkiä, leipomista, retkiä ja erilaisia yksilöllisiä liikuntatuokioita. Asiakasta tuetaan oman toimintakyvyn löytämiseen ja käyttöön esimerkiksi kinestetiikan avulla. 

Tuulikello ja Mikkolan työtupa järjestävät myös yhteisiä toimintaryhmiä ja ohjelmaa.

 

Toimipaikat

Mikkolan työtupa
Mikkolan työtupa
050 390 4821, 050 501 6493

Mikkolantie 7, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla
Päivätoimintakeskus Huiske
Päivätoimintakeskus Huiske
050 390 4820

Koivumäentie 1, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla
Päivätoimintakeskus Tuulikello
Päivätoimintakeskus Tuulikello
050 437 1231

Mikkolantie 9, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla

Yhteystiedot

Rantanen Sanni
Kehitysvammahuollon osastonhoitaja
040 133 1545
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Nummikoti
Halmerinne Petra
Vastaava ohjaaja
040 839 5160
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Torvinen Pia
Työvalmennuksen ohjaaja
044 430 9184
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Päivitetty: 3.12.2021