Asukasillassa keskusteltiin turvallisuudesta ja yhteisöllisyydestä

15.2.2017 19:30

Mistä turvallisuuden tunne syntyy? Millainen on Ylöjärven kaupungin uusi turvallisuussuunnitelma? Mitä itse kukin voi tehdä esimerkiksi liikenneturvallisuuden parantamiseksi? Miten poliisi palvelee ylöjärveläisiä toimipisteen sulkemisen jälkeen?

Näitä ajankohtaisia kysymyksiä pohdittiin asukaslautakunnan järjestämässä asukasillassa keskiviikkona 15.2.2017 kaupungintalolla. Parituntinen tilaisuus koostui alustuksista sekä yleisön kysymyksistä ja kommenteista. Yleisöä oli saapunut paikalle kolmisenkymmentä henkeä.

Asukasillassa puhuivat kaupungin työllisyys- ja turvallisuuspäällikkö Pekka Mansikkamäki, vanhempi konstaapeli Joni Haaranen sekä Liikenneturvan kouluttaja Matti Joki. Poliisi kertoi mm. poliisipalveluiden muutoksista Ylöjärvellä. Liikenneturvan puheenvuorossa nostettiin esiin jokaisen tiellä liikkujan omia keinoja ja vastuuta liikenneturvallisuudesta.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi asukaslautakunnan puheenjohtaja Jussi-Pekka Ahonen.

Asukasilta lähetettiin suorana verkossa ja tilaisuuden tallenne löytyy kaupungin YouTube-kanavalta.

> Asukasillan videotallenne
> Turvallisuussuunnitelma
> Asukaslautakunta

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin uuden turvallisuussuunnitelman 6.2.2017. Suunnitelman kantavana ajatuksena on arjen turvallisuus ja sen eteen tehtävä ennaltaehkäisevä työ. Suunnitelmassa avataan turvallisuussuunnittelun kokonaisuutta ja eri toimijoiden rooleja. Suunnitelmassa käydään läpi myös Ylöjärven turvallisuustilannetta kuntalaiskyselyn sekä pelastuslaitoksen ja poliisin tilastojen pohjalta. Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden strategia tähtää siihen, että kaikissa kunnissa on valtuuston hyväksymä turvallisuussuunnitelma.

Työllisyys- ja turvallisuuspäällikkö Pekka Mansikkamäki esitteli asukasillassa kaupungin uutta turvallisuussuunnitelmaa.

 

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi