Asukasillassa pohdittiin taloutta, palveluja ja toimintatapoja

5.10.2016 19:15

Millaiset ovat Ylöjärven talousnäkymät? Miltä vaikuttaa kaupungin talousarvio vuodeksi 2017?

Näitä kysymyksiä pohdittiin asukaslautakunnan järjestämässä asukasillassa keskiviikkona 5.10.2016 kaupungintalolla. Asukasilta oli osa kaupungin ensi vuoden talousarvion valmistelua.

Puolitoistatuntinen talouskeskustelu koostui kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon ja talousjohtaja Juha Liinavuoren puheenvuoroista sekä yleisön kysymyksistä johtaville viranhaltijoille.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto totesi, ettei Ylöjärvellä ole tarvetta taloudelliseen äkkijarrutukseen, mutta toisaalta on selvää, että niukkuutta jaetaan myös lähivuosina. Etenkin kaupungin tulokertymä on huolestuttava; verotuloja ei kerry odotetusti.

Talousjohtaja Juha Liinavuori kävi omassa puheenvuorossaan läpi kaupunginhallituksen antamia linjauksia talousarvion 2017 valmistelulle. Hallituksen mukaan kaupungin menot eivät saisi kasvaa kuluvasta vuodesta. Tilikaudelle tavoitellaan nollatulosta. Investointitaso halutaan pitää maltillisena eikä kaupungin velkamäärää aiota kasvattaa.

Yleisön kysymykset ja kommentit käsittelivät laajasti kaupungin palveluja ja toimintatapoja aina taloussuunnittelusta digitalisaatioon ja höntsyliikunnasta perinteisempään hyvinvointityöhön asti.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi asukaslautakunnan puheenjohtaja Jussi-Pekka Ahonen.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2017 talousarviosta ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmasta 7. marraskuuta. Kokous pidetään valtuustosalissa kaupungintalolla ja se alkaa klo 12. Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

> Lisätietoja taloudesta
> Asukaslautakunta

Talousillan yleisöä valtuustosalissa kaupungintalolla

« Takaisin

Talousjohtajan esitys asukasillassa 5.10.2016


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi