Eppu Normaali -veistos julkistetaan kansanjuhlassa Ylöjärvellä 29. elokuuta

20.4.2018 11:30

Ylöjärven kaupungin tilaama Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä keskiviikkona 29.8.2018. Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja teos sijoitetaan näkyvälle paikalle Ylöjärven kaupungintalon aukiolle.

Julkistamistilaisuus alkaa kello 18 ja sen juontaa toimittaja Arto Nyberg. Paikalla ovat luonnollisesti juhlan päätähdet eli kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja Eppu Normaali -yhtye.

- Toivotamme kaikki Eppu Normaalin ystävät tervetulleiksi Ylöjärvelle, yhtyeen kotikaupunkiin. Luvassa on taatusti ikimuistoinen tilaisuus, kuvailee julkistamisjuhlaa kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

Eppu Normaali -veistoksen materiaali on haponkestävä teräs, mutta muuten teos on salaisuus. Se tiedetään, että luvassa ei ole näköisteosta. Veistoksen perusidea on ollut selvä jo hankkeen alusta asti ja se pohjautuu suoraan yhtyeen historiaan.

- Halusimme visuaalisesti merkityksellisen, näyttävän ja aikaa kestävän teoksen. Veistoksen tulee selittää itse itsensä eli sen pitää toimia myös ilman yhteyttä meihin, Eppu Normaalin keulahahmo Martti Syrjä kuvailee.

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus kertoo, että veistoshanke etenee suunnitelmien mukaisesti. - Aikataulussa ollaan ja valmista vaikuttaisi tulevan. Homman luonteeseen kuuluvat pienet yllätykset ja hankaluudet, eivätkä ne ole estäneet etenemistä.

Eppu Normaali -veistos on hankkeena hyvin poikkeuksellinen. Populaarikulttuuria tai sen edustajia ei ole juurikaan ikuistettu julkisiin taideteoksiin Suomessa.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen.

Pressikuvia:
www.propromotion.fi/pressikuvat/eput-veistos/

www.eppunormaali.fi
www.kimmoschroderus.com
www.ylojarvi.fi/eppunormaali

#eppuveistos

Lisätietoja veistoshankkeesta:
Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, p. 040 133 4550, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Kuvanveistäjä:
Kimmo Schroderus, p. 040 824 1530, kimmosch@gmail.com

Eppu Normaalin haastattelupyynnöt:
ProPromotion Oy, Taija Holm, p. 040 748 3435, taija@propromotion.fi

Ylöjärvi on Eppu Normaalin ja 33 000 muun asukkaan kotikaupunki Tampereen kaupunkiseudulla Pirkanmaalla. www.ylojarvi.fi

Eppu Normaali on Suomen suosituin yhtye, jonka ura alkoi Ylöjärvellä vuonna 1976. Bändi on myynyt liki 2 miljoonaa levyä, joista se on vastaanottanut 42 jalometallilevyä. Yhtyeen suosituimpia biisejä ovat ”Vuonna ’85”, ”Murheellisten laulujen maa”, ”Kitara, taivas ja tähdet”, ”Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset” ja ”Baarikärpänen”. Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka myi vuonna 2004 stadionin loppuun ja teki sen uudelleen Tampereen Ratinan stadionilla 40-vuotisjuhlavuonnaan 2016. Bändistä on tehty myös kirja ja elokuva. www.eppunormaali.fi

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus (s.1970) tunnetaan kookkaista teräsveistoksistaan ja Ars Fennica -palkinnostaan (2004). Kimmo Schroderuksen tuotantoa on seuraavan kerran esillä Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla 9.6.2018 alkaen ja Galleria Forum Boxissa Helsingissä 28.9.2018 alkaen. www.kimmoschroderus.com

Eppu Normaali -veistos julkistetaan Ylöjärven kaupungintalon aukiolla keskiviikkona 29.8.2018 klo 18 (Kuruntie 14, Ylöjärvi). Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus (kuvassa yhtyeen jäsenten takana). Kuva Rami Marjamäki. 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi