Kaupunginjohtaja Pentti Sivunen jäi eläkkeelle

2.12.2014

Ylöjärven pitkäaikainen kaupunginjohtaja, kunnallisneuvos Pentti Sivunen on jäänyt eläkkeelle.

Pentti Sivusen uraa kunnioitettiin maalauttamalla hänestä muotokuva, jonka paljastustilaisuutta vietettiin kaupungintalolla perjantaina 28.11.2014. Muotokuvan on maalannut professori Timo Vuorikoski, ja se sijoitetaan kaupungintalon Ylöjärvi-saliin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu kuvailivat puheissaan Pentti Sivusta suunnannäyttäjäksi ja kehittäjäksi, jonka visiot ovat vieneet Ylöjärveä määrätietoisesti eteenpäin.

Leena Joensivu nosti Sivusen ansioista esiin muun muassa Ylöjärven Yrityspalvelun perustamisen, Ylöjärven hakeutumisen kaupungiksi sekä Koulutuskeskus Valon syntymisen.

Pentti Sivunen korosti omassa puheenvuorossaan yhteistyön merkitystä. – Kunnallishallinto on joukkuepeliä, jossa teemme yhteisesti paikkakunnalle merkityksellisiä päätöksiä.

Sivunen totesi, että hänen ajattelussaan kuntajohtajan työssä nousee kaiken edelle elinkeinopolitiikka.

- Ensin tulee työ, jonka kautta luodaan kansallisvarallisuutta. Vasta sen jälkeen seuraavat hyvinvointivaltion muut elementit. Työn kautta syntyy myös yksittäisen kunnan elinvoima.

Toisena työnsä ohjenuorana Sivunen on pitänyt hyvien kunnallisten peruspalveluiden turvaamista. – Hyvät palvelut ovat parasta kuntamarkkinointia.

Kolmantena asia Sivunen nosti esille henkilökunnan osaamisen. – Hyvässä henkilökunnassa on meidän vahvuus ja tulevaisuus. Henkilökunnan luovuudelle tulee mieluummin antaa mahdollisuuksia kuin kahlita sitä.

Pentti Sivunen aloitti Ylöjärven kaupunginjohtajana 1.10.1995. Hänen aikanaan Ylöjärvi on kasvanut 19 000 asukkaan maalaispitäjästä yli 32 000 asukkaan kaupungiksi ja aktiiviseksi toimijaksi Tampereen kaupunkiseudulla.

Sivunen jäi muotokuvan paljastustilaisuuden jälkeen eläkettä edeltäville vapaille. Hän jää virallisesti eläkkeelle 1.4.2015.

Pentti Sivunen (s. 1951) on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Ylöjärvelle hän siirtyi Seinäjoen kaupungilta, jota hän Ylöjärven tapaan palveli 19 vuotta. Kunnallisneuvoksen arvonimen Sivunen sai vuonna 2012.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi