Kehitysvammaisten iltapäivätoiminnan ohjaajat saivat Ylöjärven ensimmäisen esteettömyyspalkinnon

26.4.2019 15:30

Ylöjärven kaupungin ensimmäisen esteettömyyspalkinnon ovat saaneet iltapäivätoiminnan ohjaajat Pirjo Laine ja Minna Ristiluoma, jotka työskentelevät kehitysvammaisten koululaisten iltapäivätoiminnassa Ylöjärven yhtenäiskoululla.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että ”Minna ja Pirjo ovat hoitaneet jo yli 10 vuotta 7-15-vuotiaiden kehitysvammaisten koululaisten iltapäivätoiminnan sekä koulun loma-aikojen hoidon. Minna ja Pirjo tekevät pyyteetöntä työtä lasten eteen täysin lasten tarpeiden ehdoilla.”

Esteettömyyspalkinnon myönsi Ylöjärven kaupungin vammaisneuvosto. Neuvosto ojensi kunniakirjat ja onnittelukukat palkituille perjantaina 26.4.2019.

Vammaisneuvosto haluaa nostaa palkinnolla esiin toimintaa, joka edistää esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua.

Vammaisneuvosto pyysi alkuvuodesta avoimella kyselyllä ehdotuksia esteettömyyspalkinnon saajaksi. Palkintoa saattoi esittää henkilölle, yritykselle, yhteisölle, toiminnalle tai kohteelle.

- Saimme useita hyviä ja varteenotettavia ehdotuksia; joukossa oli niin henkilöitä, yrityksiä kuin kiinteistöjäkin, kertoo neuvoston puheenjohtaja Aki Leppänen. - Tällä ensimmäisellä kerralla halusimme palkita ihmisiä esteettömyyden takana eli niitä, jotka tekevät työtä erityisryhmien hyväksi.

Vammaisneuvosto toivoo, että palkitsemisesta muodostuu perinne.

> Vammaisneuvosto

Pirjo Laine ja Minna Ristiluoma ovat työskennelleet pitkään kehitysvammaisten koululaisten iltapäivätoiminnassa sekä kouluvuoden aikana että lomakausina. Kehitysvammaisten iltapäivätoiminnassa on tällä hetkellä 14 ylöjärveläistä lasta ja nuorta, 1.-luokkalaisesta 9.-luokkalaiseen.

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi